Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.


Odpovědět

Odpovědět

Vytvořit a poslat váš nový příspěvek

Můžete použít: BBCode Obrázky Smajlíky

Pole označena slovem %s musí být před odesláním formuláře vyplněny.

Povinné informace pro hosty




Požadované informace

Prohlédnout téma (nejnovější)

9

Dobrý den, paní Petro,
šance na přirozené otěhotnění je ve vašem případě opravdu velmi snížena, doporučuji doplnit výše zmíněná vyšetření včetně PCT a podle výsledků postupovat efektivně dál. Užívání Clostilbegytu je vhodné použít na max. 2-3 měsíce, jinak se zvyšuje riziko tvorby cyst na vaječníku. Druhým rizikem je nekontrolovatelná hyperovulace a riziko vícečetné gravidity.

Pokud byste měli zájem, můžeme vám nabídnout nezávaznou a bezplatnou konzultaci v Sanatoriu Helios v Brně. Současně bychom při jedné návštěvě doplnili potřebná vyšetření.

8

Dobrý deň , ďakujem za odpoveď.

Boli sme v ISCARE v Prahe.
Áno dostali sme papier a všetko z neho som Vám napísala. Tam nás poslala gynekologička.
Je mi 23 rokov ja mám homóny spravené a všetko je ok ale neovulujem. Brala som clostyl a teraz po pauze idem znovu brať. Priateľ mal robený spermiogram po 2 dňoch absencie. Zatiaľ som mu nasadila bioaktívny selén-sinok a macu. Mám podľa Vás začať brať clostyl ak priateľ má znížený počet spermií? Alebo počkať. Ďakujem veľmi pekne

7

Dobrý den, paní Petro,
výsledky by Vám měl interpretovat lékař. Nicméně lze říci, že spermiogram nebyl vyšetřen a vyhodnocen zcela v souladu s normou WHO pro hodnocení ejakulátu, pokud tedy uvádíte kompletní výsledky. Doporučuji zopakovat vyšetření v jiné laboratoři, která podle normy WHO pracuje (na Slovensku např. Sanatorium Helios Košice, SH Martin, CRM Banská Bystrica).

Z Vámi uvedených výsledků lze konstatovat, že koncentrace spermií je výrazně pod normou (norma je 15 mil./ml), pohyblivost je v pořádku, k morfologii se nelze vyjádřit, nebyla zpracována dle objektivních standardů. Nicméně jen na základě koncentrace můžeme říci, že šance na spontánní otěhotnění je velmi snížená a určitě doporučujeme uvažovat na IVF. Nevím, kolik je Vám let a jaká další vyšetření máte provedena, ale doporučuji zopakovat spermiogram jinde a doplnit i další vyšetření u Vás a partnera a podle výsledků zřejmě volit IVF. V našem centru u každého páru před zahájením jakékoliv léčby provádíme následující vyšetření - u ženy hormonální profil včetně hormonů štítné žlázy, AMH, vyšetření reprodukční imunologie včetně autoprotilátek a buněčné imunity, vyloučení některých infekcí (chlamydie, toxoplazma), vyloučení celiakie a endometriózy, PCT, u muže kromě základního spermiogramu také tzv. funkční testy spermií, zejména test fragmentace DNA spermií a test k vyloučení autoprotilátek proti spermiím. U obou partnerů se pak doporučuje genetická poradna a genetické vyšetření (karyotyp).

Velmi doporučuji vyhledat kvalitní centrum, postupy (a hlavně výsledky) se mezi centry velmi liší.

6

Dobrý deň, potrebovali by sme poradiť s výsledkom spermiogramu.
Priateľ 30 rokov
Vzhled: N
Objem (ml) : 3,0
Zkapalnění: N
Viskozita: N
pH: 7,8

Koncetrace spermií (mil/ml): 6
Celkový počet spermií (mil): 18
Motilní spermie (mil/ml): 4
Nemotilní spermie (mil/ml): 2
Motilita spermií progresivní: 33%
Celková: 66%
Aglutinace: 1
Patologie: 90%
Nález: oligozoospermie

Je prosím tento spermiogram v poriadku? Robí nám starosť patologia 90% je to v poriadku? Ako máme prosím ďalej postupovať?
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

5

Dobrý den,
pokud byl spermiogram zhoršený skutečně z důvodu onemocnění nebo užívání antibiotik, očekávala bych po třech měsících zlepšení, pokud nenastane, asi tam bude jiná příčina. Přirozené početí samozřejmě vyloučeno není, dokud v ejakulátu nějaké spermie jsou, pro lepší nastínění možností je ale velmi důležité znát také Váš věk a výsledky Vašich vyšetření. Pokud je Vám nad 35 let, je třeba počítat s přirozeným úbytkem kvalitních vajíček. V každém případě doporučuji kompletní vyšetření obou partnerů a stanovení dalšího postupu reprodukčním specialistou.
Test na fragmentaci DNA u spermií se dělá ze stejného vzorku jako spermiogram a kromě koncentrace, pohyblivosti a morfologie, nám dá informaci o tom, jak spermie vypadají uvnitř - jestli v jejich jádře není porušená (fragmentovaná) DNA. Tento test doporučujeme jako základní vyšetření u každého páru, jelikož fragmentace DNA spermií je jev zcela nezávislý na ostatních hodnotách spermiogramu, tzn. u muž s normálním spermiogramem může mít výrazně zvýšenou fragmentaci.

4

Dobry den, dekuji za odpoved.
Sance na prirozene otehotneni je vyrazne snizena, ale neni vyloucena? Myslite ze po trech mesicich od dobrani ATB a uzivani vitaminovych prostredku (selen, zinek, maca) by se hodnoty mohly zlepsit?
Jeste jsem se chtela zeptat k cenu je dobre provereni DNA spermii? Da se provest behem spermiogramu nebo je na to jine vysetreni?
Dekuji

3

Dobrý den,
s takovými hodnotami spermiogramu je šance na přirozené početí velmi výrazně snížená. Užívaná antibiotika a i samotné onemocnění mohou mít na produkci a kvalitu spermií vliv. Doporučuji navštívit kvalitní centrum asistované reprodukce, kde udělají kompletní vyšetření u Vás i u partnera a zopakují spermiogram (ideálně včetně testu integrity DNA spermií). Podle výsledků Vám potom navrhnou další postup. Pokud bude spermiogram v podobných hodnotách, určitě bych doporučovala uvažovat o IVF s užitím metod ICSI a MACS.

2

Jeste bych dodala ze partner pred trěi tydny dobral atb, muze mit na vysledek vliv? Snazime se rok...
Dekuji

1

Dobry den, chtela bych poprosit o podrobnejsi vysvetleni vysledku spermiogramu, kteremu uplne nerozumim.

Muz, 37 let, nekurak, sedave zamestnani a prace v teple a pod stresem, zadne dite.

Celkovy objem 1,8ml
Koncentrace v 1ml 2,5 mil.
Celkovy pocet 4,5 mil.
Celkova motilita 31%
Progresivni 10%
Morfologie 1%

oligozoospermie, astenozoospermie, teratozoospermie

Mame s temito vysledky sanci na prirozene otehotneni? Ja cyklus pravidelny, ovulace probiha..

Dekuji za odpoved.