Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.


Odpovědět

Odpovědět

Vytvořit a poslat váš nový příspěvek

Můžete použít: BBCode Obrázky Smajlíky

Pole označena slovem %s musí být před odesláním formuláře vyplněny.

Povinné informace pro hosty




Požadované informace

Prohlédnout téma (nejnovější)

2

Dobrý den, paní Magdaleno,
doporučuji nechat spermiogram vyšetřit v centru, kde postupují dle doporučení Světové Zdravotnické Organizace (WHO) - a to nejen v případě referenčních hodnot, ale zejména co se týká postupů vyšetření a hodnocení výsledků. Například hodnocení morfologie z nativního preparátu je nesmysl.
Při vyšší koncentraci jiných buněk v ejakulátu by měl být proveden test na leukocyty, v případě jeho pozitivity doporučujeme vyšetření urologem a případné přeléčení.
Pro zlepšení hodnot lze zkusit užívat vitamínové doplňky (nemusí být nutně komerční, stačí vitamín C, E, selen, zinek), ale v každém případě by doba užívání měla být minimálně 3 měsíce.

1

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na výsledky spermiogramu, přítel byl na spermiogramu

                                             Nativní hodnoty                  Ref. hodnoty
celkový objem ejakulátu (ml)            4                                 >=1,5
koncentrace v 1ml (mil./ml)             129                              >=15
celkový počet spermií                      516                              >=39
celková motilita %                          53                                >=40
progresivní motilita %                     29                                >=32
morfologie %                                 14                                >=4
aglutinace                                      nepřítomny                nepřítomny
koncentrace jiných buněk v 1 ml      5,4                              <=5
HBA test %                                                                       >=80

závěr: astenozoospermie, vyšší konc. jiných buněk

myslíte, že na zlepšení pohyblivosti je dobré brát Folandrol, dostal doporučení, že má za měsíc přijít znovu na spermiogram. Může bý ta pohyblivost ovlivněna nějakým urologickým problémem v té vyšší koncentraci jiných buněk?Snažíme  se rok o miminko a já mám mírně zvýšený PRL /prolaktin/ je 596,8 mU/l /norma do 557. jinak je vše v pořádku. Předem děkuji za odpověď.