1

Téma: Nafoukle bricho po ISCI

Dobry den,pane doktore.

V polovine ledna tohoto roku jsem zacala s hormonalni stimulaci pred ISCI. Reagovala jsem na ni vic nez dobre. Z odebranych 17 folikul bylo 12 uspesne oplodnenych. Na odberu vajicek jsem byla 26.1. K ET došlo 30.1. Jeste pred transferem mne vysetril doktor a zjistil pritomnost maleho mnozstvi tekutiny v dutine bristi (v male mire se rozvinul hyperstimulacni syndrom). Doporucil proto transferovat jenom jedno embryo.
Po ET jsem byla tyden na neschopence. Asi 3ti den od transferu se mi vyfouklo podbrisko a o cislo zvecsili prsa. V podbrisku mne asi 1-2krat za den pichne. Jinak bolest v klidovem rezimu necitim (jenom navecer se objevi slaba bolest-jakou mivam na zacatku menstruace).
Uzivam 4 Utrogestany a pul Prednisonu denně.

Dneska je tomu tyden od ET. Podbrisko je porad vystouple-cca o 2-3cm. Muze to byt priznak,ze se transfer povedl?
Kdyz si udelam test 11. nebo 12.2. uz by se pripadne tehotenstvi mohlo ukazat,ze ano?

Predem Vam moc dekuji za odpověď.

2

Re: Nafoukle bricho po ISCI

Vážená paní,

tyto příznaky mohou být známkou úspěchu embryotransferu, ale také jsou známkou hyperstimulace vaječníků. Jedinou jistotou je až těhotenský test. První (z moče) doporučujeme ne dříve jak 10 dní po ET. 12 dní po ET doporučujeme již odběr krve na hCG. Přeji hodně štěstí.

Dr Texl

Naposledy upravil: prim. MUDr. Pavel Texl (07.02.2012 14:26:00)

3

Moc Vam dekuji za rychlou odpoved a projevenou podporu, dodani nadeji. Snad se ET povedl.
S pozdravem
Maria.

4

Přeji hodně štěstí těším se na dobrou zprávu.
dr texl

5

Zdravim opet po delsi odmlce.

Aby byl muj pribeh kompletni a taky napomocny mim IVF spolubojovnicim, pridavam zaverecne resume sveho prvniho pokusu o umele oplodneni.
Po ruznych priznacich, ktere jsem mela se mi 13ty den od ET dostavilo slabe spineni a tehotensky test, ktery jsem si rano delala, byl negativni. Den pote jsem absolvovala tehotensky test z krve. Test byl pozitivny. Hladina HcG ale byla hodne nizka - kolem 80 jednotek. Za dva dni jsem proto absolvovala dalsi odber krve. Ten jeste zaznamenal hladinu HcG, zase ale nizsi - cca 40 jednotek. Ve finalne bylo neuspesne tehotenstvi potvrzeno tretim odberem krve za dalsi cca 4 dny.
Hned po prvnim odberu krve jsem vysadila Utrogestan. A za den-dva se dostavila menstruace.

Nasledujici cyklus jsem na doporuceni lekare prockala, menstrucace problehla jako obvykle.

A pred dvema tydny jsme byla na dalsi transfer, pro tentokrat KET a 2 embrya. Tehotensky test z krve dopadl pozitivne. Hladina HcG je pres 420 jednotek!
Tak drzte palce, prosiiiiiiiiiiiiim smile

6

Jsem moc rád za vaši dobrou zprávu. Držím vám palce, aby vše dobře dopadlo.
DR Texl