Téma: Protilátky proti sperma
Dobrý den pane doktore,
již 2 roky se s manželem snažíme o miminko.
Je mi 23 let. Menses od 13 - nepravidelný (vynechání až několik měsíců). Brala jsem Proveru na vyrovnání cyklu. Spermiogram v pořádku. Zjištěna vyšší hladina protilátek na sperma a prolaktinu. Nikdy jsem nebyla těhotná.
Doktorka mě léčila s Prednisonem - bez výsledku. Poté jsem vyměnila doktora (primáře gynekologického oddělení v nemocnici) kvůli doporučení a názoru jiného lékaře .
Ten mě léčil Clostibelgytem, po pár měsících bez výsledku mě poslal na laparoskopii. Výsledek vejcovodů průchodné, odstranili mi jen nějaké cysty. Teď znovu nasazen Clostibelgyt. Doktor nevyžadoval mé staré spisy (testy), jen jsem mu vylíčila problém. I tak jsem u něj spokojenější než u bývalé doktorky, která mi neodpovídala na všechny otázky.
Doktor nějak neléčí můj imunologiční problém, pouze hormonální. Nevím, zda bych měla sama kontaktovat nějaké centrum na reprodukční imunologii.
Mám jinak alergii na prach, pyl, pelyněk, některé druhy jablek. Na pyl beru jen prášky Zyrtec nebo Zodac. Léčba injekcí mi nebyla doporučena kvůli silným reakcím. Zvýšená hladina prolaktinu - kontrola u endokrinologa bez nálezu nádoru.
Myslíte, že můj problém vyřeší jen ta hormonální léčba nebo bych měla jít na imunologii? Jaké jsou léky na potlačení imunity/protilátek pro spermiím ? Slyšela jsem, že nyní je nějaká novinka na léčbu na tento problém?
Děkuji předem za Vaši odpověď
S pozdravem
Anna Doležalová