1

Téma: centrum neplodnosti v Ostravě

Má někdo zkušenost či poznatky z centra neplodnosti v Ostravě? Začali jsme tam s manželem chodit, ale rádi bychom nějaké informace, na co si dát pzor, co si nechat vyšetřit atd.Jsme v úplném začátku a prosíme o rady.
Děkuji Sardinka

2

Re: centrum neplodnosti v Ostravě

Máš na mysli Gyncentrum Ostrava?

Já jsem tam absolvoval 2x IVF (respektive stimulaci a vše ostatní (včetně odběrů vajíček) jsem absolvovala u dr. ve FM. Po odebrání vajíček ve FM manžel vajíčka odvezl autem do OVY, tam odevzdal svůj genetický materiál a po pár dnech jsem si jela pro embryja. Co se mi nelíbilo, že když tam manžel dojel, tak ho hned skásli o peníze (myslím, že pokaždé kolem 15.000) aniž by bylo zaručeno jak a jestli vůbec se budou vajíčka dělit apod....

Ani jednou se mi u nich nepoadřilo otěhotnět, takže jsem po 2 neúspěšném IVF přešla do brna, do Reprofitu a musím říct, že když jsem tam byla 3x na transferu tak jsem pokaždé viděla jak mi miminka dávají jak vypadají (měla jsem jistotu, že mi je tam dali) a navíc tady se platí jen tehndy, když dojde k transferu. Já jsem v reprofitu už podstoupila zhruba 8 stimulací, ale z toho jen 3x došlo k transferu embryjí a platila jsem vždy jen po transferu.....

Asi to prvně musíte vyzkoušet, co vám bude sedět... těžko se rozhodovat na základě informací z druhé ruky. Zajděte na konzultaci a uvidite jaký bude přístup apod....

3

Re: centrum neplodnosti v Ostravě

Děkuji za odpověď,
na konzultaci jsme již byli v Gyncentru v Ostravě, čekáme na výsledky krve a spermiografu, jdeme na první inseminaci a pokud to nevyjde, tak jdu na laparoskopii, a pak ještě třikrát na inseminaci, poslední možnost je umělé oplodnění. Zatím není nic divné, doktor velice příjemný a vše nám vysvětlil. Bydlíme u F-M, ale svého ženského lékaře mám v Příboře, vše jsem mu řekla a souhlasí s postupem, chtěla jsem se ujistit co mi řekne.
K tomu jsem začala navštěvovat fyzioterapii a byla jsem překvapena co vše blokuje naše početí.
Uvidíme, jen nás tlačí čas, jsem už v pokročilém věku.