Téma: INF, nativ, nebo darovaná vajíčka?
Dobrý den, pane doktore,
prosím o radu, co dál: nyní je mi 40 let, nikdy jsem nebyla těhotná, s partnerem se snažíme 2 roky, mám pravidelnou menstruaci i ovulaci.
Před rokem AMH 0,55, FSH 8,0 a LH 7,6. Máme za sebou 3 IVF:
1. gonal 225, cetrotide, ovitrele - 3 folikly, bohužel předčasná ovulace, doporučena darovaná vajíčka, pro která jsem se zatím nerozhodla,
2. gonal 375, synarel, ovitrelle - 4 vajíčka, z toho 2 embrya (6cg3 a 4cg2), obě 2. den zavedena - bez úspěchu,
3. gonal 412,5, decapeptyl, ovitrelle - 7 vajíček (z toho 2 nezralá), z 5 vajíček se oplodnila 3, dvě embrya zavedena 5. den (obě Bl3aa) - bez úspěchu, poté 1 embryo KET (Bl2g1) - opět bez úspěchu.
Všechny cykly podpořeny Clexanem (heterozygot Leiden).
Vím, že hladina AMH ani věk nehrají v můj prospěch, přesto po dítěti toužím. Všechna vyšetření (průchodnost vejcovodů, štítná žláza apod.) mám v pořádku. Partner má spermiogram v normě a má 2 větší děti. Nyní nevím, co dál. Nativní cyklus, cyklus s minimální stimulací, další IVF s vysokými dávkami, nebo darovaná vajíčka? Pokud bychom se "dopracovali" k více embryím, je lepší použít 2 při jednom transferu, nebo raději dva transfery s jedním vajíčkem? Na imunologii mi zjistili 30% NKbuněk (aktivní infekce EBV) - může to mít vliv na uchycení embrya?
Moc děkuji za odpověď
S pozdravem, Elena