1

Téma: Vysazení Prednisonu

Dobrý den přeji,

měla bych dotaz ohledně vysazení Prednisonu. Beru ho od října do současnosti - byl mi doporučený 1 denně + kondom sex ale vzhledem k tomu, že nám KET nyní nevyšel a chtěli bychom v březnu IVF, tak jsem se chtěla zeptat zda ho mám do té doby vysadit a udělai si pauzu a před IVF opět nasadit a pokud ano, tak kolik dní před nebo zda ho mám brát stále. Našli jste mi zvýšenou BI.Jedno mimčo z prvního IVF už máme díky Vám a nyní čekám na výsledky z kontroly u vás jak jsme dopadli ale tím nedostanu odpoveď na mou otázku protože se situace Ketem a následným IVF, tak změnila.
Díky moc za odpoveď.

2

Re: Vysazení Prednisonu

Dobré poledne,

pokud KET nevyšel, přerušte podávání Prednisonu na cca 4 týdny. Alespoň 3 týdny před dalším pokusem o přenos zárodku je třeba podávání Prednisonu opět obnovit v dávce 5 mg/den, cca týden před přenosem můžete dávku snížit na 2,5 mg (půl tablety) denně, otěhotníte-li, brát i v průběhu prvního trimestru. Mezi 7.-10. týdnem těhotenství byste měla přijít k nám na kontrolní vyšetření. Pokud bude prováděno IVF-ET nebo inseminace, dodržujte trvale kondomovou ochranu. Případné gynekologické nebo urologické záněty je třeba ihned léčit.

Zdraví J. Madar