Téma: Je lečba u vás vhodná pro mě?
Dobrý den vážený pane doktore,
obracím se na Vás s prosbou o Váš názor, zda je pro mne vhodná léčba na vašem oddělení.
Je mi 37 let, mám téměř sedmiletého syna a již 5 let se s manželem marně snažíme o druhé dítě.
Problémy jsme měli už při snaze o první dítě, po tříletém marném snažení jsme byli odesláni do centra asist. repr. , kde mi byla zjištěna zvýšená hladina prolaktinu v krvi a předepsán lék Medocriptin. Otěhotněla jsem a těhotenství bez problémů až do porodu při němž u mě došlo k poporodní eklampsii. Další těhotenství po třech letech bylo opět po Medocriptinu, skončilo ale mimoděložním těhotenstvím a přišla jsem o jeden vejcovod. Od té doby je naše další snaha o druhé dítě neúspěšná. Hodnoty prolaktinu vychází ted již v normě. Já i manžel jsme absolvovali různá vyšetření, manžel má spermiogram v normálních hodnotách a u mě také nebyl zjištěn žádný problém. Imunologické vyšetření ale nemáme udělané žádné. Minulý rok jsem podstoupila 3 pokusy IUI se stimulací Pregnylu, bohužel bez úspěchu. V centru nám nabízejí jen IVF. V listopadu mi v ÚHKT, v rámci testů spojených s dárcovstvím krve, byl zjišten výskyt HLA antigenů II. třídy v krvi. Beru potravinové doplňky Drags imun na zvýšení imunity od doby, co jsem měla já i manžel záněty spojené se stafylokokem a streptokokem.
Děkuji Vám za váš čas a předem i za odpověď.
Pavla K.