1

Téma: Velmi nízké AMH - co může pomoct pro úspěšné početí

Dobrý den vážený pane doktore,
ráda bych Vás požádala o radu. V současné době se léčíme ve Fetimedu v Olomouci, díky prvnímu ivf  - dlouhý protokol (6 folikulů, 5 vajíček, tři B, C, C zavedena) s použitím isci a hatchingu máme dvojčata 8-let. Rádi bychom ještě jedno miminko. Hormonální testy - zatím znám výsledek FSH 9,8 a což je hodně špatné AMH 0,22. Menstruaci mám pravidelnou. Manželovi udělali spermiogram s výsledkem 24mil. spermií, 60% pohyblivost. (je mi 37 let). Druhé ivf - dlouhý protokol bylo ukončené předčasně, po stimulaci velkou dávkou léků (synarel a potom na začátku gonal: 112.5, merional: 2x75, gonal: 112.5,  po navýšení:(gonal 112.5, merional: 3x 75, fostimon 2x 75) byly tři folikuly a z nich 0 vajíček a sdělena špatná hodnota AMH.

- Je lepší podle Vás vyzkoušet nativ, nebo minimální stimulaci, než se znova hrnout do ivf s maximální dávkou léků?
- Nemohla být kvalita vajíček ovlivněna velkou dávkou hormonu?
- Je něco co je vyzkoušené pro zlepšení AMH? pouze z internetu - (DHEA, Propolis, Melatonin)?
- Jaké mám podle Vás šance na vlastní dítě, nebo přichází už jen do úvahy darovaná vajíčka?

Ze současného centra mám slíbené, že poštou dostanu výpis z karty. Jsme objednaní v lednu na konzultaci do jiného centra, a ráda bych byla ráda připravena na špatné zprávy a další možnosti léčby. Stav AMH, jsem se dozvěděla teprve minulý týden. Moc děkuji za Vaši odpověď a přeji hezký den a Všechno nejlepší do Nového roku.

2

Re: Velmi nízké AMH - co může pomoct pro úspěšné početí

Dobrý večer, hladina je nízká, neznamená to však nulovou šanci, ale to že nebude fungovat dlouhý protokol je skoro jisté. mé odpovědi:
Je lepší podle Vás vyzkoušet nativ, nebo minimální stimulaci, než se znova hrnout do ivf s maximální dávkou léků? varianta 1
- Nemohla být kvalita vajíček ovlivněna velkou dávkou hormonu?  ne
- Je něco co je vyzkoušené pro zlepšení AMH? pouze z internetu - (DHEA, Propolis, Melatonin)?  DHEA
- Jaké mám podle Vás šance na vlastní dítě, nebo přichází už jen do úvahy darovaná vajíčka? o darovaných bych zatím neuvažoval

Držím palce