1

Téma: děložní polypy

Dobrý den pane doktore,

máme za sebou již druhé neúšpěšné IVF, z krve vždy zjištěna velmi malá hodnota HCG, takže negativní - ET = dvě XB (2 ks vhodné i k mražení). S manželem máme za sebou snad všechna vyšetření (hormonální prof., spg, imunologii oba, genetiku oba, průchodnost vejcovodů - vše ok) jen při hysteroskopii zjištěna lehce polypózní sliznice a silnější kontaktní krvácení. Je možné, že by toto mohlo být důvodem neplodnosti?...přirozeně otěhotnět se nám zatím nepovedlo, 3x IUI také bez úspěchu. já i manžel 30 let.
Pane doktore co by jste nám poradil, máme se pustit do dalšího pokusu IVF, nebo raději pátrat po příčině neplodnosti? U druhého pokusu byl jako prevence nasazen prednison 7,5 mg.

děkuji za vaši odpověď

2

Re: děložní polypy

Dobrý den. hystersokopický nález nic moc neříká, po emailu nejsem schopen dát dobrou radu jak dál, kolik je Vám let?

3

je mi 30 let, ..lékař který prováděl hysteroskopii hodnotil vše v pořádku , hrdlo průchodné, stěna hladká a lehce polypózní sliznice, ale silnější krvácení při zákroku.Občas mě trápí špinění uprostřed MC. Nevím kterou cestou se dát, zda ještě něco vyšetřit nebo IVF.
děkuji

4

ještě jsem chtěla dodat , že o těhotenství se pokoušíme 3 roky, ...nemůže se jednat o imulogický problém mezi matkou a zárodkem - nebo by tento problém řešil již zmíněný prednison
děkuji

5

Jste mladá, takže šance je pořád velká, nevím jaká byla kvalita embryí, imunologických faktoru neplodnosti je jen malé procento, Kde je zrada nevím a touto diskusí ani nejsem schopen zjistit