Ahojky,
sice za sebou nemám ještě 3. ivf, ale doufám, že se ho brzy dočkáme a konečně se zadaří
.... My s manželem se snažíme o mimi 4 roky. Když jsme začli ani jsme netušili do čeho jdem. Když se po roce nedařilo, gynekolog mi dal Clostibegyt a 9 měsíců jsme to zkoušeli podle jeho plánování, ale nic:-( Poslal nás teda do CAR a my si vybrali CAR v Olomouci. Nejdříve nám řekli jaká nás čekají vyšetření apod. a že dítěte se určitě dočkáme, jen to chce čas. Nakonec jsme se kromě genet. vyšetření žádného jiného nedočkali. Rovnou jsme šli na 3IUI, která bohužel nevyšla:/ a pak místo dalších vyšetření rovnou 1.IVF. Na mé dotazy, zda by mi neměli udělat vyšetření průchodnosti vejcovodů a mrknout do dělohy (jek slibovali) mi řekli, že je to zbytečné před 1. IVF až jak by nevyšlo, tak mi ta vyšetření udělají... Bohužel IVF nevyšlo (mrázáčky nebyly), vyšetření po něm mi zase neudělali, s tím, že v mém věku je to zbytečné a že to je naprosto běžné, že 1. IVF nevyjde. Půl roku jsme tedy počkali a šli na 2. IVF. To taky nedopadlo dobře (taky bez mrazčků), s manželem jsme z toho byli zničeni, tak jsem trvala na imuno testech. Ty mi udělali, ale jen z mé krve, bez manželova spermatu a vyšly přímo skvěle. Žádný imuno problém. Po všem co jsem si na netu přečetla mi došlo, že ty testy jejich jsou na 2 věci a odešli jsem od nich. Když to shrnu, stálo nás to hodně fyzických i psychických sil, času a peněz. Vše muselo být uhrazeno dopředu, k ničemu jsme nedostali účet (a že jsme tam nechali peněz) a ani jednu řádku zprávy, co s námi vlastně dělali. Připadala jsem si jak ve zlém snu. Přišlo mi, že jim šlo hlavně o peníze a né o lidi. Proto jsme s manželem přešli do jiného CAR, kde pan doktor nám udělal krevní testy, přeléčil nás antibiotiky, udělal mi vyšetření vejcovodů a dělohy (konečně jsem věděla, že ten jediný vejcovod co mám, je aspoň průchozí) a pak nás poslal na Imuno do Prahy. Výsledky byly dost špatné, mám silné BI na manželovo sperma, byl mi nasazen Prednison na 3 měsíce a pak kontrola. Teď mi došly výsledky a bohužel po 3 měsících téměř žádná změna. Obrečela jsem to, protože jsem myslela že výsledky budou OK, a že po roce konečně půjdu na další IVf a nic. Pan doktor mi zdvojnásobil dávky Pr. a za další 3 měsíce znovu kontrola. Pak už bez ohledu na výsledky rovnou IVF. Tak se snažím být silná a vydržet to, věřit že příští výsledky už budou lepší, aby i my jsme se konečně dočkali toho, že budeme mít pro koho žít...:baby:
Jsem ráda, že jsem si moha počíst Vaše příběhy a podělit se i o ten svůj. Jinak taky jsme zkoušeli z manželem bylinky, Mojžíže, polohy, tablety, no vše na co jsme dostali tip, ale bohužel nic nepomohlo . Tak teď už rok chodíme k jednomu léčiteli a doufám, že to třetí IVF se teď konečně podaří a kéž by to byly rovnou dvojčátka, byli by jsme s manželem nadšeni;)
Mějte se hezky a držím nám všem snažilkám palce, ať jsme brzy maminy....:D