1

Téma: výsledky a znova prednison?

Dobrý den pane doktore. Byla jsem na repr.imunologii na odběrech opakovaně. Původně pozitivní BI byla léčena prednisonem, kondom+sex, léčbou zánětů. Kontrola proběhla s odstupem 2 měsíců a Bi byla v normě. KET proběhl, ale bez těhotenství. Přestala jsem Prednison po neúspěchu užívat a po 4 měsících jsem ho opět nasadila. Užívala jsem ho do náběrů teď v září, tedy celkem 3 měsíce a výsledky minulý týden mi vyrazily dech. BI opět pozitivní(i po 5mg Prednisonu/den po dobu 3 měsíců užívání) a v doporučení mi doporučujete užívat Prednison 5mg denně....Mám tedy pokračovat nebo zvýšit dávky? zřejmě 5mg je málo, když i přes toto množství je BI pozitivní. Jsem trochu zmatená...proč nezabral Prednison tentokrát? Sex s kondomem dodržujeme již 2 roky. Přirozené těhotenství není možné- nemám oba vejcovody. Záněty netrpím....Jak pokračovat??? Děkuji za odpověď.

2

Re: výsledky a znova prednison?

Vážená paní,

funkce buněčné imunity může být ovlivněna i dalšími faktory. Možná by bylo nejlépe podávání Prednisonu na cca 4-6 týdnů přerušit a pak znovu zahájit. Pečlivé léčení eventuálních gynekologických nebo urologických zánětů trvá, stejně jako kondomová ochrana. Kontrolní vyšetření by mělo být po cca 6-8 týdnech od znovuzahájení léčby, objednejte se co nejdříve, dokud jsou volné termíny.

Zdraví J. Madar

3

Pane Doktore, neužívala jsem Prednison celkem 4 měsíce po KETU, znovu jsem ho začala užívat červenec, srpen a 7.9. jsem byla na odběrech, na výsledek jsem čekala měsíc a byl pozitivní, gyn stěry negativní, kondom styk již dva roky. Opakovaně beru prednison, jdu na odběry, když je výsledek negativní, doporučíte transfer, když je pozitivní jako nyní, tak mám zase Prednison přestat jíst a začít zase za dva měsíce? Dva měsíce ho jíst a jít na odběr?

4

Vážená paní,

bohužel neznám Vaši totožnost a nemohu si proto ověřit skutečný stav věcí v naší databázi. Zkuste mi napsat na můj mail
<jindrich.madar(zavinac)upmd.cz> a uveďte své rodné číslo.

Zdraví J. Madar