1

Téma: vysledky reprodukcna imunologia + otazka

Dobry den,

pri imunologickom vysetreni mi bola preukázana špecifické celulárna odpoved voči spermiém partnera ťažkého stupňa, voci
trofoblastu lahkého stupna.Uživanim kortikoidov sa mi zial upravila len hodnota trofoblastu  ale partnerove spermie nie.Mam za sebou 6 neuspesnich vkladov.V centre mi tvrdia ze staci ak sa pri IVF upravi trofoblast.Chcela by som sa opytat ci partnerove spermie resp. geny nemaju vplyv pri uhniezdnovani embrya (kedze embryo vzniklo z nich) a ci nie je lepsie vyskusat darcovske spermie.

Dakujem za odpoved.

Leukocyty        7,08    10x9/1    3,8 - 10    l   l l* )
Erytrocyty        3,88    10x12/1    3,8 - 5,2    l* l   l l
Hemoglobln        121,00    g/l    120 - 160    l* l {  l
Hematokrit        0,37        0,36 - 0,46    l* l   l    l
Trombocyty        327,00    10x9/1    150 - 400    l   l l* l
Stredny obsah    Hb    31,20    PM    28 - 34    l    l l* l
Stredné konc.    Hb v E    332,00    g/l    320 - 360    l •l l l
Stredny objem    Er    94,10    fl    82 - 98    l   l ) *l
AbsolGtny potet neut 4,42 AbsolGtny potet lymf 2,06 Absoldtny potet mono 0,49 AbsolGtny potet Eo 0,10 Absoldtny potet bazo 0,01 Neutrofily    62,5
Lymfocyty    29,1
Monocyty    6,9
Eozinofily    1,4
Bazofily    0,1
Distrib.9irka erytro 12,70
Distrib.9irka trombo 11,90 Stredny objem trombo 10,40 Krvny obraz (plné kr ...

CRP (C-reakt.protein    <5
0-5
0-5

IgG v sére    9,21                             g/l                 7-16       
IgA v sére    0,75                             g/l                 0,7-4
IgN v sére    0,91                             g/l                  0,4-2,3
ASLO v sére    89,90                        kIU/1                0-200
Reumatoidny faktor v    <12.5

0.0-12.5
aTG                                   <15.0

0-60
aTPO                                 35,50
Vitamin D Total                  15,46
   

Leukocyty-celk. #    7,1    bb/ul
Lymfocyty-celk. %    29,1    %
Lymfocyty-celk. #    2060    bb/ul
T LY-celk. (CD3) %    85,0    %
T LY-celk.(CD3) #    1752    bb/ul
B LY-(CDl9) %    7,6    %
B LY-(CD19) #    157    bbful
NK b.(cD16+56) %    7,0    %
NK b.(CD16+56)#    145    bb/ul
CD4+ z CD3+Dy %    65,7    %
CD4+ z CD3+Ly #    1150    bb/ul
CD56 high v CD56+NK    9,7    %
NKT z Ly %    3,1    %
NKT z Ly #    64    bb/ul



Treg CD4+ z CD3+Ly %    6,6    %
Treg CD4+ z CD3+Ly #    76    bb/ul Vysledky sa    vzťahujú len na analyzovanu vzorku. T regulainé lymfocyty (Treg): CD25high CDl27low


Th1/Th2 TNFa/IL-4 3.75 IFNy/IL-4    2.25


Anti-t-transglutamin    2,06    kIU/l
anti-nukl. protil&tk    negat.
AUTOPROTILATKY
ENA1 TYPIZACIA    zrušené ordinécia


anti-b2 glykoproteln    4,39
APLA    .
anti-kardioliplnové    2,37    kIU/1             0- 10
anti-fosfatidylserln    3,72    kIU/1            0- 15
anti-fosfatidyl etan    4,16    kIU/1            0- 15
anti-annexin V scree    6,17    kIU/1    0- 25
anti-prothrombin IgG    2,82    kIU/1    0- 18
anti-prothrombin IgM    3,43    kIU/1    0- 18


ReproduktnA imunoldg    .
anti-spermie (s4rum)   6,90           
anti-ovaria (screen)      1,60
anti-zona pellucida      2,10


V prípade ANA negativity imunofluorescentne, ENA1/ANA3/ANA-MP nevy9etrujeme.

anti-fosfatidyinosit    3,14
anti-kyselina fosfat    2,70


MIF
MI spermie partnera    17,5                 65- 120
MI cudzie spermie          135,0                 65- 120
NI trofoblastu                 68,1               75- 120

Zéver:FW v norme, KO - v norme, dif. leukogram - v norme
REPRO CBP- NKbb, NKTbb, Treg v norme
Intracelulérne cytoklny- bez preukézania zvýšenej produkcie TNFa a IFNy v CD4 Preukázana špecifické celulérna odpoved voti spermiém partnera fafkého stupda, voti
trofoblastu lahkého stupna
Parametre humorélnej imunity    bez znémok zépalovej aktivity
Sinning  autoprotil8tok negatlvny
Skrlning APLA, ACLA, protil8tky proti nosiCom fosfolipidov negativny Protilétky proti Stltnej flaze negatlvne
Protilétky proti ovariém, spermiém, zona pellucida negatlvne
Laboratdrny skrlning celiakie- aTG v norme
Hladina vitaminu D 25 (OH) nedostatoiné

2

Re: vysledky reprodukcna imunologia + otazka

Vážená paní,

jak ukazují Vámi reprodukované výsledky komplexního imunologického  vyšetření, je celkově Vaše imunita v dobrém stavu, t.j., netrpíte žádným systémovým imunologickým onemocněním.
Pokud jde o imunitu vztahující se k reprodukci, je jediným patologickým nálezem zvýšená aktivita buněčné imunity (BI) v reprodukční soustavě. To může mít za následek problémy s přijetím zárodku (jedno, zda po přirozeném nebo umělém oplození). Je třeba si uvědomit, že aktivita  BI je zvýšená, ať se projeví po stimulaci kterýmkoliv reprodukčním antigenem (trofoblast, spermie). Bylo by jistě vhodné léčbu zvýšené BI (vyléčení eventuálních gynekologických zánětů, dočasnou kondomovou ochranu, malé dávky kortikoidů) raději zopakovat, aby se šance na zdárné uchycení zárodku zvýšila.

Zdraví J. Madar.