Ahoj holky, jak píše žanetka, je tady docela dost mrtvo.
Pěkný vánoce už vám přát nebudu, ale věřím, že jste je měly všechny pěkné, děti byly spokojené a vše se vydařilo. Ale ráda bych vám za nás 3 popřála křásny nový rok 2016, ať jste zdraví, šťastní a spokojení. To ostatní přijde samo.....
My se máme moc dobře, Markétka 9.12. oslavila svoje první narozeninky, prvně doma v třinci v průběhu vánoc slavila ještě v Brně i s Matyskem, který měl na silvestra 2 roky. Strašně rychle to utíká. Před rokem byla miminko malinkatý naplno odkázána na pomoc rodičů a teď je zní samostatný člověk. Chodí už od poloviny září, všude leze, nejraději na schody, takže tam před níma máme křeslo, ale běda když ho třeba při luxování oděláme, než se otočíme tak je nejméně na třetím schodu a kření se na nás.... Když se jí zeptáme, co říká maminka a tatínek o schodech, tak odpoví nenene a kroutí u toho hlavou jako že nene a otočí se a je nejméně o jeden schod výš.......
Má už 8 zubu, poslední zub jsem jí našla dnes večer když jsem jí natírala dásně calgelem, protože jí lezou už i 4. Jednu má nahoře v pravo. Další se tlačí tak uvidime kdy vykouknout ven....
Jinak my jsme tyto vánoce promarodily. Respektive já a maki. V úterý jsem šla k dr, protože mě bolelo v krku jak nic a přestávala jsem mluvit, dostala jsem antibiotika a šla jsem si lehnout nahoru abych nenakazila maki.... Hlídala babička do doby než dojel tatínek dom, ten pak převzal štafetu už nachlazené a nemocné dcery. Ve středu s ní šel k dr manžel. Byla jsem domluvená s dr, že na ni před vánocema podívá. Dostala antibiotika a bylo domluveno, že když bude bez teplot tak můžem druhý den (štedrý den) do Brna. Takže jelikož maki už pak teplot neměla vyrazili jsem do brna, nicméně jsem si ráno všimla, že má jakoby vyrázku pod plínkou... ale neřešila jsem to moc, protože to nikde jinde nebylo. Ale než jsem dojeli do brna, tak to měla na bříšku a pak se obsypala celá tzn. celé bříško a něco málo kolem spánků...... Raději jsem tedy volala v brně na pohotovost, myslela jsem si, že to ma alergickou reakci na antibiotika, dr, říkala, že máme raději dojet, že ji potřebuje vidět. Takže jsem se sebrali a po 17.00 vyrazili na pohotovost ale bylo to rychle-diagnoza 6. nemoc...... Fakt paráda, ale byla docela v pohodě jen trochu víc uplakaná...... jinak nic...
Silvestr byl u nás. Bylo u nás včetně nás 18 lidí a dělala jsem pro všechny kachní stehna a prsa. Dvě zelí. Bramborový knedlíky dělala kamarádka.... Maki v pohodě usnula i když tam byl šrumec, nakonec se probrala až byli všichni pryč a byl klid.....
Takže zatím tolik zpráv od nás. Ne všechno bylo loni pozitivní, snad nejsmutnější zpráva byla když manželovi 2.11. zemřel jeho nejlepší kamarád ve věku 41 let na nádor v mozku. Od diagnostikování nádoru byl za cca 14 týdnů po smrti. Stihl operaci v praze, vybrali mu víc jak 90% nádoru, pak byl v pohodě, ale někdy v říjnu se to zhoršilo a už se nedalo nic dělat, protože to už bylo neoperovatelné. Ale netrápil se, nebyl z něho ležák, takže to byla milostrdná smrt. Pro všechny nejen jeho, ale i jeho ženu a děti.
Věřím, že se to tady zase trochu rozjede. I když vím, že všehny už máte jiné starosti, ale budu se těšit když sem někdy někdo něco napíše......