Téma: Nízké AMH - nativní cyklus nebo minimální stimulace
Dobrý den pane doktore,
obracím se na Vás s dotazem ohledně minimální stimulace nebo nativního cyklu.
Je mi 41 let, AMH mám 0,26 ug/l, hodnoty hormonů 9 DC: E2 0,577, LH 11,3, FSH 7,7, Progesteron 0,98, PRL 20. Manžel astenozoospermie 11%, neprogresivní 25%, celkové množství 221 mil., celková pohyblivost 36%.
Mám za sebou 2x neúspěšné IVF (loni a nyní) a neúspěšný nativ (folikul 17 mm a vajíčko nebylo odebráno). Při posledním IVF cyklu mi folikul prasknul dříve a nebylo uskutečněno OPU. Byla jsem stimulována Femarou 2-2-2, a 9. DC měla jsem dva folikuly, 10 a 11 mm. Další kontrola proběhla 12. DC, na levé straně jeden folikul 14 mm, druhý rostl méně - 10 mm, EE 7 mm. Aplikovala jsem si 2 ampule Menopuru 13. a 14. DC, 14. DC zároveň ráno Cetrotide a večer ve 21 h Ovitrelle. Na OPU jsem se dostavila 16. DC na 9 hod, ale folikul byl již prasknutý. Doktor mi kvůli malé reakci na Femaru doporučil jako další postup nativní cyklus. Chtěla bych se ještě pokusit o dva cykly IVF s vlastními vajíčky a pak uvažovat již o dárcovství. Moje gynekoložka mi řekla, že mám špatné zrání vajíček, tak se obávám neúspěšnosti nativního cyklu. Pokud bych prosím chtěla zkusit ještě IVF se stimulací, kdy a jaký postup byste mi prosím doporučoval? Po jak dlouhé době lze opět stimulovat s Femarou?
Děkuji Vám mnohokrát za odpověď!
Ivana