Téma: Protilátky anti-zona pellucida
Dobrý deň, prosím Vás, dnes mi prišli výsledky z vyšetrenia protilátok anti-zona pellucida, kde mám uvedené nasledovné:
Výsledok: 6.46 Jednotka: kIU/l Ref.interval: 0 - 10
Neviem však ako mám tento výsledok chápať, lebo vyšetrenie som si dala robiť ako samoplatca v laboratóriu a zatiaľ som výsledok vyšetrenia nemala možnosť konzultovať s reprodukčným imunológom. Som objednaná na imunológiu až na december 2019. Cca pred 2 mesiacmi mi robili krvné testy v jednom centre asistovanej reprodukcie u nás na Slovensku a tam mi len potvrdili, že mám protilátky anti-zona pellucida pozitívne. Nepovedali mi však hodnotu. A keďže sme sa nakoniec rozhodli pre iné centrum asistovanej reprodukcie mimo SR (konkrétne v Brne), dala som si pre istotu tieto protilátky ešte raz vyšetriť, aby som vedela presnú hodnotu. Viete mi prosím poradiť, či mám teda tieto protilátky na základe horeuvedených výsledkov v norme, alebo sú zvýšené? A či táto hodnota môže ovplyvniť udržanie embrya v tele? Lebo v centre asistovanej reprodukcie v Brne mi bolo povedané, že embryo mi nevložia, pokiaľ nebudem mať výsledky z imunológie, keďže tieto protilátky môžu brániť jeho uhniezdeniu. Ďakujem veľmi pekne.