1

Téma: co este treba vysetrit

Dobry den pan doktor, poprosim Vas o Vas nazor co by som simeste mala dat vysetrit aby sa mi podarilo otehotniet.
Mam 39r., v r.2016 som mala 2 mimomaternicove tehotenstva a odstranene oba vajickovody. Ine tehotenstvo nebolo. V r.2017 prve IVF, 1xET a 3xKET neuspesne. Nedoslo k nidacii. Manzel je OK. Genetika je v poriadku, hysteroskopia v norme.
Na imunologii mi v 3/2018 zistili hranicnu produkciu embryotoxickych cytokinov CD3-TNFa, CD4-TNFa, hranicne NK bunky. Brala som pol roka Medrol (20-16-12mg) a ten mi upravil ich hodnoty. Medrol som vysadila koncom 11/2018. Posledne vysledky co mi robili 22.01.2019 su tieto:

Leukocyty             6,72         10x9/l    3,8 - 10       | *| | |     
Erytrocyty            4,59         10x12/l   3,8 - 5,2      | | |* |     
Hemoglobín            140,00       g/l       120 - 160      | |*| |     
Hematokrit            0,41                   0,36 - 0,46    | *| | |     
Trombocyty            274,00       10x9/l    150 - 400      | *| | | 

CRP (C-reakt.proteín  <5           0-5
Vitamín D Total       32,60        ug/l     v norme

NK bunky              15,04        %         5 - 24         | | |* |     
NK bunky Abs. počet   0,44         10x9/l    0,1 - 0,5      | | | *| 

T-regulačné lymfocyt  9,50         %         5 - 100        |* | | |     
T-regulačné lymfocyt  0,150        10x9/l       

Intracelulárne cytok  22.01.2019.                                               
CD3+ IFN-g            13,03        %         17,6 - 31,7    *| | | |     
CD3+ IL-4             0,41         %         1,35 - 5,31    *| | | |     
CD3+ TNF-a            39,19        %         32,2 - 53,6    | *| | |     
CD4+ IFN-g            7,63         %         10,6 - 20,9    *| | | |     
CD4+ IL-4             0,53         %         1,5 - 7,7      *| | | |     
CD4+ TNF-a            47,43        %         33,3 - 55,4    | | |* |     
CD4+IL-17             0,23         %         0,6 - 1,6      *| | | |     

Hematologia v 8/2018: v case pripravy na ET/KET si picham Fraxiparin 0.4ml koli zvysenym antianexinovym protilatkam. Ostatne vysledky hematologie su: Hemogram v norme, normokoagulacny stav, prirodzene inhibitory zrazania v norme, antifosfolidove protilatky negativne, homocystein v norme, 4G/5G polymorfizmus v gene pre PAI-1, biochemicky screening v norme, leiden-mutacia nepritomna, protrombin-mutacia nepritomna. 

Endokrinologia v 2/2019: subklinicka hypotyreoza bez pozit.autoprotilatok, S_TSH: 5,230; S_fT4: 15,700. Nasadili mi Euthyrox 0,25mg 1-0-0tbl.

Co by ste mi este odporucili dat si vysetrit ci uz z imunologie alebo aj inych odborov? Podstupila som v 4/2019 dalsie IVF a ET bol opat neuspesny.

Pripadne aku liecbu by ste mi odporucili?

Dakujem velmi pekne za Vas cas a ochotu.
Slavka

2

Re: co este treba vysetrit

Dobrý den,

z výsledků, které uvádíte, nic nesvědčí pro nějakou specifickou imunitní reakci v souvislosti s těhotenstvím. Jde o obecně imunologické nálezy.
Bylo by asi vhodné, zejména s ohledem na prodělaná mimoděložní těhotenství, vyšetřit specifickou buněčnou imunitu. Toto vyšetření provádějí některá specializovaná pracoviště reprodukční imunologie, např. v Praze Arepim s.r.o. Podrobnější informace najdete na jejich webových stránkách arepim.cz.

Zdraví J. Madar.