Téma: Stimulace při IVF
Dobrý den, pane primáři,
ráda bych Vás poprosila o názor na stimulační protokol a postup centra při stimulaci.
Jedná se o mé 1. IVF, předtím 3x IUI (ani jedno nevyšlo), stimulována Clostilbegytem - 1. IUI 1 folikul, 2. IUI 2 folikuly a 3. IUI 3 folikuly, poté podpory Utrogestanem.
Nemám děti, ani partner, můj věk je 37 let, partner 38 let. Výsledky testů z 10/2018 TSH 3,142, LH 7,5, FSH 8,9, Prolaktin 21,5 a AMH 1,89. Partner spermio v pořádku. Jiná vyšetření nám nedělali. Menstruace a ovulace pravidelná.
Naplánovaný mám krátký protokol: 2.-7. den cyklu Gonal-f 250 IU a na 6. a 7. den cyklu Cetrotide 0,25 mg. Odběry krve v průběhu stimulace nejsou plánovány a kontroly UZ jsou plánovány na 6.-7. den, potom 10. den a pak 12. den, 14. den pravděpodobně odběr.
Myslíte, že když v centru požádám o odběry krve 5., 8. a 11. den stimulace, tak jak doporučujete, že mi vyjdou vstříc? A pokud ne, jak mám dále postupovat? A pokud ano, jak zjistím, že výsledky budou při stimulaci zohledňovat? Nechtěla bych nic zanedbat a obávám se, že stimulace bez odběrů krve nebude úspěšná. Myslíte, že dávky 250 IU Gonalu jsou v pořádku?
Vzhledem k věku jsem se také informovala, zda by nebylo vhodné provést PGS, ale bylo mi to dvěma lékaři z centra rozmluveno, že prý není potřeba a že bych musela nejdříve mít několik potratů a nebo bysme museli mít genetický problém v rodině. Tento přístup se mi také nelíbí, ale cena 60-85 tis. je neúměrně vysoká, abychom si to hradili vše sami. Myslíte, že bez PGS je možný pozitivní výsledek?
Moc děkuji za odpověď.
Jitka K.