Téma: Nepravidelné krvácení při stimulaci na KET
Vážený pane doktore,
obracím se na Vás opět s dotazem. Po lednovém neúspěšném KETu jsem hned další den v nepravidelných intervalech krvácela (dávala jsem to do souvislosti s utrogestanem). Po 14 dnech bylo hcg 0. Nyní, hned v dalším cyklu podstupuji opět stimulaci před KETem.
Při prvním stimulovaném cyklu jsem užívala estrofem 1-1-1, později i utrogestan 3-0-3. Po KET jsem užívala estr. 2-0-2 a utr. 4-0-4.
Nyní mi pan doktor předepsal od 1.DC: estrofem 1-0-1, Prednison 1/2-0-1, Lenzetto 1-1-1, Clexane 0,4 1x denně. Od 16.DC ještě píchám Prolutex.
Minulý víkend jsem tři dny špinila, někdy i čerstvou krví, ale v pondělí na ultrazvuku sliznice 8-9 mm a čisto. Nyní jsem opět zašpinila od soboty, trvá to do teď, opět místy i čerstvá krev, dnes na kontrole sliznice 8,5 mm. Mám vrozený deficit VII. faktoru v krvi, pan doktor vidí pravděpodobnou příčinu tam. Byla jsem dnes u své hematoložky, ta zase říká, že jde pravděpodobně o hormonální nerovnováhu, i vzhledem k tomu, že jsem v listopadu po OPU měla OHSS a evidentně mé tělo reaguje přehnaně.
Nicméně, zítra to bude 21.DC a já mám PODSTOUPIT KET - pan doktor říkal, že oni už sliznici lépe připravit neumí a dnes mi zvedl estr. 2-0-2. Při běžném cyklu sliznici mívám velmi nízkou, bez injekcí či léků vůbec nemenstruuji. Diagnóza je napsaná pouze ženská anovulace.
Nenapadá vás, proč stále během cyklu v různých intervalech a množstvím krvácím? Doporučil byste nějaká vyšetření? Nechci nic zanedbat. A chci vědět, zda transfer podstoupit (pan doktor tedy říká, že ano). Děkuji mockrát za odpověď