Téma: BI na rozhraní matka-plod
Vážený pane doktore,
chci se zeptat na podrobnosti vyšetření buněčné imunity na rozhraní matka-plod, které tady opakovaně zmiňujete. Z vašeho webu jsem bohužel nepochopila, o jaké vyšetření přesně jde. Jde o vyšetření z krve, nebo i odběr z dělohy? Na webu IVF Zlín zmiňují vyšetření BI odebráním vzorku z dělohy, prý toto vyšetření provádějí jako jediní v republice. Nezdá se mi, že by to dělali pouze tam a specializovaná pracoviště reprodukční imunologie by toto vyšetření nenabízela. Navíc jsem četla i názory, že tam dělají vyšetření pouze "povrchově", kdežto "v Praze" se to dělá "hloubkově". Dokázal byste říci, o jaké vyšetření přesně jde? Provádíte na vašem pracovišti i odběr z dělohy? Pokud ne, víte o jiném pracovišti reprodukční imunologie, kde to dělají?
Omlouvám se, pokud dotaz zní hloupě a nebo působí jako "jedna paní povídala", ale v CARech, kterými jsem prošla, nevidí důvod k dalším vyšetřením ani přes opakovaná neúspěšná IVF, tak jsem při pátrání po možných dalších vyšetřeních odkázaná jen na internetová fóra a zkušenosti ostatních.
Moc děkuji za jakékoli informace.
Markéta