6,451

Re: Pro ČEKANKY na KET, IVF a miminka

ahojda xkati...docela to jde....frmol...v praci musi byt vse pripravene na odjezd...dost lidi nechape jako proc jedu pryc kdyz oni chteji taky neco zaridit...prvnich 5 dni dovolene v roce... a nekteri se tvari CO JSEM SI TO DOVOLILA yikes ale co...prd si z toho budu delat...hlavne aby jsme si odpocali a nacerpali silu do noveho boje.... vidim to tak na leden...driv asi nee...jeste bych potrebovala prokonzultovat kupu veci s dr.... porad premyslim jestli si nenechat odstranit ty moje zarostle vejcovody...tedka me porad cca po tydnu po konci MS boli vejcovody a vajecniky...a porad ze me cca 3 dny tece cira tekutina hmm tak asi pristi mesic skaknu ke svemu gynekologovi...ze mi by udelal nejake stery co to je?docela me to trapi...nesetkala jste se s tim nektera..nebo jste o tom neslysela?

32 let, od 2008 Sanus HK, 06/09 ICSI, 09/09 KET,nyní Reprofit Brno,2 IVF+ISCI+PDG, 3IVF snad leden 2011

6,452

Počaro, nemohla ti prasknout nějaká cysta? Anebo mě tak bolívalo bříško při ovulaci, i ten čirý výtok by tomu odpovídal... tak šupky hupky na manžela smile
A hlavně si užij dovču a na zákazníky se vybodni, oni počkají smile

po 3.IVF 24.7. 2010 - Jiřík
http://www.modrykonik.cz/fotoblog/xkata78

6,453

jooo na manžela...ten je věčně v trapu když já mám ovulaci...ale ono v našem případě to je stejně jedno...já zarostlá jak říkam....a manža s tou svoji chromozomalní přestavbou a ještě kvalitou spermuchůůůů bych byla spíš další panna marie .... a to by se fakt musel stáááát hodně velkýýý zázrak...a na ty já poslední dobou nějak přestávám věřit roll

32 let, od 2008 Sanus HK, 06/09 ICSI, 09/09 KET,nyní Reprofit Brno,2 IVF+ISCI+PDG, 3IVF snad leden 2011

6,454

Ahojky všem smile
Jaka, Revange, Počara, Xkata78 - moc děkuji za účast, manžel to snáší poněkud lépe než-li já, chjooo...
Genetiku jsme si dělali po druhém pokusu a vyšla dobře, žádný EXTRA problém tam není, jen morfologie je 30% a MUDr.Machač v tom také nevidí problém, pokud tam není 0. Takže... embryoložka plácala nesmysly, pravděpodobně je v koncích, protože mi už více nemůže nabídnout, jedině dárce. hmm  Dana

36let, bezdětná , v Sanusu od 1/2009,1 IVF + ICSI -  2 IVF + ICSI = neúspěšné, 3 IVF + ICSI ukončen bez transferu,3 IVF+ICSI 17.5.2011 transfer 2 embryí (Reprofit Brno),dvojčátka Viktorka a Rozárka smile

6,455

Dobré ránko,
Dančo, upřímnou soustrast, je mi to moc líto...
S tím dárcem bych počkala, myslím, že je šance i bez něj, zvlášť když v tom MuDr. Machač nevidí problém wink
Počaro, kašli na všechny a pořádně si užij dovču!!!

25 let,1vaječník, 2xIUI, 1.IVF - dvojčátka, nar. 28.9.2010 v 35+3tt Ondra 2510g, Kačka 2530g

6,456

Luli - také děkuji.... My už máme zmrazeno jedno embryjko s dárcem, nad ním se embr. rozplívala jaké je ukázkové, ale já chci od svého muže....když je šance na vlastní, tak ji chytnu za pačesy a nepustím! big_smile Nezadaří-li se, pak teprve přijde řeč na dárcovství wink Dana

36let, bezdětná , v Sanusu od 1/2009,1 IVF + ICSI -  2 IVF + ICSI = neúspěšné, 3 IVF + ICSI ukončen bez transferu,3 IVF+ICSI 17.5.2011 transfer 2 embryí (Reprofit Brno),dvojčátka Viktorka a Rozárka smile

6,457

Ahoj holčiny,
Dani, upřímnou soustrast. :(
Miminka jsou nádherná, slaďoučká,.... big_smile
Holky, já teď nepíšu, protože není co.... hmm ale pořád na vás myslím.
U nás doma je to teď hodně špatné. Manža co zjistil, že má pořád míň  a míň spermoňů, tak je .... vůbec si nerozumíme. Začal hodně chodit do hospody a tak.....  Nevím, jestli si chce něco dokázat, nebo co to má být? roll Dokonce už mi řekl, že přemýšlí o rozvodu a že mně nechá jít, abych si našla někoho jiného a tak.... Jsem z toho docela na nervy.... :(
Omlouvám se, že vás tím zatěžuji a že sem tahám svoje problémy, ale vím, že vám můžu říct všechno . 
...sdělená bolest = poloviční bolest

29 let, syn 9 let , nyní 3 roky snaha o miminko , v Sanusu od 11/ 09, 19.2.a 22.3. IUI - neúspěšné, 21.5. a 22.7. stimulovaná IUI a zase nic :-(

6,458

ahoj holky,

Dančo, Dr. Machač ti určitě pomůže. Uvidíš.

Janinko, jak už jsme tady psaly. Chlapi nejsou tak silní. Ale manžel se s tím určitě vyrovná. Řekni mu, že jsou na tom někteří chlapi ještě hůř a přece se mimi podařilo. Horší by bylo, kdybyste museli jít do dárce. To by musel rozdýchávat ještě víc. Já to takhle manželovi taky vyložila a přišlo mi, že to pomohlo. A on tom rozvodu u nás taky někdy padlo slovo. Vy už ale jedno dítě máte, ne? To vás přeci spojuje. A na další si ještě chvilku počkáte a zase bude dobře.

Kátí, Estrofemu mám dost. Zbyl mi ještě od minule a teď jsem vyfásla další. Ale děkuju moc za nabídku.

Počaro, ty si užij pořádně dovolenou a na ostatní se vykašli.

Holky, jinak vaše miminka jsou fakt nádherná. To nekecáme. big_smile

Přeji všem pěkný víkend.

33 let, 3 IUI, 1. IVF + ICSI 26.8.09, 1xKET 11.11.09, imun.+genet.ok, hem.-dohled, 2. IVF + ICSI 13.6.10, 24.9. KET 3 embryí, 1.6.2011 v 16.36 - KUBÍK, 51 cm, 3530g

6,459

Ahojky holky... já dnes taky nemám dobrý den...
Malý v noci strašně plakal bolestí a ve stolici měl nitky krve a hlen :(
Ráno jsme jeli k dr, sice malému udělal výtěr, ale řekl, že řádí nějaké střevní virózy a že to může být tím, ale mnohem pravděpodobněji to vypadá, že má alergii na bílkovinu kravského mléka. Takže nesmím jíst žádné mléčné výrobky, ani sóju a vajíčka... když to zkombinuju se zákazem nadýmavých potravin, tak už nebudu jíst asi vůbec nic... už vážím o 7kg míň než před těhu roll což je sice fajn, ale nechci se zničit...

6,460

Ahoj holky,
co to tady čtu?!?
Jani - suhlasím s tím co píše Jaka - chlapi to všechno berou fakt trochu jinak. Jiný víc jiný míň. Mám když před rokem a půl řekli v Plzni na imunologii, že nám doporučují dárce, tak v autě bylo ticho až do Prahy (a to si myslím, že mám v tomhle směru chlapa fakt hodně chápajícího a empatického). Každý se s tím musí srovnat po svém, ale chápu, že je to i pro tebe strašně těžké. Hlavně když bys teď potřebovala především, abyste táhli za jeden provaz. No, drž se a a pamatuj si, že nás tím v žádném případě neobtěžuješ - svoje problémy sem nosíme každá.

Xkato - pokud je to fakt lergie na kravskou bílkovinu, tak doporučuji Intespar. Prodávají tam mléko bez laktózy, litr stojí kolem 25,- (takže vlastně téměř jako normální mléko) a je chuťově výborné. Naprosto srovnatelné s běžným mlékem. Jinak nevím, jak jsi na tom teď když kojíš s kzoími výrobky (můžou je prckové, netušíš???), ale pokud by sis sehnala nějakého domácího výrobce (u vás na Moravě určitě nějací jsou, mrkni na net), tak doporučuji i kozí. My kravské mléko nejíme ani jeden, chvilku mi trvalo, než jsem našla vhodné náhražky a zvykla si z nich vařit, ale dá se to. Hlavně pořebuješ vápník přece!!!
S tou váhou je to fakt nebezpečný. No jo, ale co radit ...  :(

jinak, holky, máte ty prcky fakt ukázkový
jsme to ale vydařená pokojíček smile

já už mám doma nafasované léky na 3.IVF, ale nějak se na to necítím - měla bych začít cca za 14 dní stimulovat, ale přemýšlím, že bych si to ještě o měsíc prodloužila, no uvidíme, asi dneska večer, jak dorazí manžel z práce, svolám rodinnou poradu smile

hezký víkend, zdravím vás všechny

snaha od r. 2003 - 7x IUI, 3x IVF, 8x KET, 3x nativ, žádost o adopci

6,461

Ahoj Kati to je mi líto...chjo kde k tomu přišel chudáček malý..co budeš jíst , ja jsm vegetariánka, ale mléčné výrobky jím ..nemám žádnou radu :-( cizrna a bulgur....ale nevím ja po to nafouklá nejsem.....drž se!!!

30 let, Gennet Liberec 2x ivf :-(, Sanatorium Pronatal-3.ivf 33+4 tt Magdalénka 1830g  a Viktorka 1320g

6,462

Ahoj Simi, hodně štěstí při ivf, když si vzpomínám na sebe ,tak při tom posledním pokusu se mi do toho taky vůbec nechtělo....ale přineslo nám to štestí, teda doufám, abych to nezakřikla.Určitě se rozhodneš správně! budu držet všechno co mám.

30 let, Gennet Liberec 2x ivf :-(, Sanatorium Pronatal-3.ivf 33+4 tt Magdalénka 1830g  a Viktorka 1320g

6,463

Žabko - kéž by přineslo štěstí i nám! Děkuju ...
a jak to s tebou vlastně vypadá? týdny TT v podpisu už asi nejsou aktuální? Jsi určitě dál, nebo se pletu?
Jak se cítíš? Chodíš do práce nebo jsi doma?
Já teď aktuálně řeším, jestli nejít v průběhu 3. IVF na nemocenskou. Teda vlastně až po případném transferu. Vždycky jsem chodila do prace, tak abych zase neco udelala trochu jinak. Jenže vůbec netuším jak to s nemocneskou chodí, nidky jsem ji nemela ... musím se někde poptat

6,464

Ahojky všem smile

Janinko, můj chlap to vstřebával hooooooodně dlouho, je to hodně těžká zkouška pro váš vztah a opravdu vím, o čem píšu, neboť my jsme o rozvodu i vážně mluvili... chce to zatnout zuby a vydržet, třeba na nějakou dobu vypustit snahu o miminko, vrhnout se na upevnění vašeho vztahu a najít ztracenou lásku a společnou touhu po dítěti... opravdu se vyplatí počkat...
Jen pro info, antikoncepci jsem přestala brát v roce 2004, v roce 2005 dostal manžel žádanku na spermiogram, na který se odhodlal jít až v roce 2007.... a v roce 2009 jsme poprvé navštívili CAR...
Neboj se, on to vstřebá, zkus na něj netlačit a chvilku vydržet, je to strašně těžké, já vím, ale vyplatí se to...
Držím palce smile

6,465

Simi, z ty máš taky alergii na bílkovinu kravského mléka? Nebo na laktózu - mléčný cukr? Ono je to totiž úplně něco jiného...
Bohužel, interspar mám nejblíž v Brně, což je 50km roll v Praze jsem ho měla 50m wink
S těmi kozími výrobky - tady mám možnost koupit mléko i sýr, ale nejsem si jistá, jestli tam neexistuje nějaká zkřížená alergie, psala jsem dotaz jednomu dr, čekám na odpověď... např. nesmím ani rohlíky, kde je taky  nějaká mléčná složka roll
A jak dopadla rodinná porada? Jdete do IVF nebo bude odklad?
S nemocenskou ti ráda poradím, ale nevím, co chceš vědět?

6,466

Žabko, díky... ještě že nejsem vegetarián, to bych snad musela přestat kojit a dát Jiříkovi umělé mléko...
A jak je Tobě? Co nevolnosti? Pohlaď bříško smile

6,467

Ahoj, holky, všechny vás moc moc zdravím. Teda, dočíst vás je pěkná fuška:-) Hezky jste se rozpovídaly.
XKati, Jiříček krásně roste, to je paráda.
Carrinko, nádherné fotečky, holky jsou jak princezny.

Mám za sebou šíjové projasnění a všechno dopadlo skvěle. (Žabko, u dvojek mi ho taky dělali a žádný problém nebyl.) Prcek se má k světu, hezky se tam mele. Překvapilo mě, když se nás dr. ptala, jestli chceme vědět něco k pohlaví. Myslela jsem, že se to pozná až tak na 16.tt, ale prý se to dá odhadnout už teď. Tak nechceme - těším se na překvápko:-)
Už jsme to řekli i dcerce a překvapilo mě, jak reagovala. "juchůůůů":D Tak snad jí to vydrží.
Jen mě berou docela často křeče v podbřišku. Dr. nic nenašla, prý se zdá všechno normální, ale začíná mě každé bodnutí pěkně stresovat. A to jsem si říkala, že budu v klidu, že to bude jiné, když bude prcek jen jeden. Tak ne, propadám panice. V ut chci jít ke svému dr., ať se na to podívá. Fakt se toho docela bojím. Přijde mi to jako stahy, či co.

6,468

Ahoj holky smile

Hlásím se Vám z oslavy, tchán má 60tku. Dnes konečně Sofinka spinkala hezky big_smile Nevím kde mi hlava stojí, ale naši jsou maximálně spokojení. Zítra odcházejí, tak konečně budu mít holky čas i na Vás wink
Xkati, o ten šátek jsme bojovali, ale vyšplhal se ne trapnou sumu 830,-CZK.....to ať si ho nechají skusíme příště. Když klikneš na ten odkaz co jsme Ti posílali, tak nás tam uvidíš, že jsme se snažili...jsme Xsatelitek.
Holky, tak zítra Vás konečně dočtu....jupí smile

36let, dcera 11let, Sanus od 03/09, 2 x IUI, 1 x IVF ,   2.7.2010 Sophinka 2050g 42cm
Fotečky: http://picasaweb.google.com/xsatelitek

6,469

Ivetko, nevadí, i tak moc děkuju, jsi zlatíčko...
Užij si oslavu a i ten klídek, co ti zítra nastane... Zdravíme i Milana a Sofince posíláme pusinku wink

6,470

Xkaty - alergii neám ani na jedno, jen jsme před lety s manželem v rámci snahy o miminko docela radikálně změnili jídelníček a mlého jsme vynechali kvůli zahleňování. Jediné co vím, že to mlého, které jsem zmiňovala neobsahuje laktózu a o to nám jde smile ale podle toho jak to popisuješ - alergie bude asi závažnější. Držím palce, ať ji Jiříčkovi neobjeví (brali mu krev? nebo jak to zjišťují? a kdy budete vědět definitivní výsledky?).
Jinak fakt doporučuji prodejny se zdravou výživou - tam se dají kolikrát objevit zázraky a hlavně mají většinu výrobků fakt dobře popsaných, hned víš, co obsahují.

Bublino - to je fajn, žeje prcek (i ty) v pohodě). Tak snad ty křeče neznačí nic vážného a jen se ti třeba roztahuje děloha ...

6,471

Bublino, a Utrogestan už nebereš? Já si myslím, že vzhledem k tomu, že máš za sebou předčasný porod, bys ho měla brát až do 36tt ( názor dr. Kouckého na www.porodnice.cz )
Ale třeba to nebude nic vážného, mě píchalo v podbřišku celé těhu... ale vzhledem k tomu, co máš za sebou, naprosto chápu Tvé obavy...
Simi, u dětí se alergie na kravskou bílkovinu netestuje, většinou se to v krvi ani nijak nezjistí... jedinou diagnostikou jsou klinické příznaky - hlen a krev ve stolici, koliky, průjem, zahlenění, vyrážka a taky to, že po vynechání mléka se to všechno ztratí - vyrážka do 2 dnů - už se nám ztrácí - a ostatní do 2 týdnů...

6,472

Xkaty, no to snad ne, co to čtu, Jiřík má nejspíš alergii na kasein? To mě teda štve, chudáku co ty vlastně jíš? Ovčí nebo kozí mléčné výrobky by vadit neměly, ale dobře že se raději informuješ. Chjo, co si ještě musíte vytrpět... no hlavně ať je Jiříček zdravý, ona se ta alergie třeba časem ztratí (prý se to hodně ztrácí v pubertě).
Ivetko, zdravíme rodinku smile
Bubli, když dr. nic nenašla, tak se nestresuj, určo je to v pořádku, to můžou být jen ty vazy jak se natahujou wink
Janinko, vydržte, ono je to teď hodně těžké, ale věřte si, určitě to zvládnete, dej manžovi čas, taky dobře vím jak něco takového chlapa sebere, ale dostane se z toho uvidíš, potřebuje teď tvoji podporu.

25 let,1vaječník, 2xIUI, 1.IVF - dvojčátka, nar. 28.9.2010 v 35+3tt Ondra 2510g, Kačka 2530g

6,473

Ahojky podzimní čekanky, to je hrůza co léto v háji:-(
Kati, tak jak to vypadá už jste našli nějakou dobrou kombinaci jídla  pro oba?
Bublino, to jsem ráda, že jste v pořádku. Jak to vlastně probíhá? Jak dlouho to trvá, může tam být manžel, dostaneš fotku a výsledky se dozvíš hned? Jdu tam 14.9. A potom kdyby zjistili něco špatného dá se s tím třeba něco dělat? jsme jak zvědavka, co?
Janinko, jak píše Kati...chce to čas a vytrvalost, některým chlapům to holt trvá déle,ale věřím , že se dočkáš a brzy!!!!
Simi, díky za optání no měla bych být asi 11-12 týden, nevím přesně zjistím ve čtvrtek:-)
Holky, já jsem dnes v noci našla na kalhotkách mikro zbarvený hlen hnědý.....nechci plašit ,ale od té doby jsme zase pěkně nervźní. Včera jsme měli teda trochu rušnější den, byli jsme na výletě,může to být z toho? Měla bch jet zítra do práce do Prayh a vůbec nevím jeslti to mám riskovat. a dnes mi je zase trochu hůř od žaludku:-(

6,474

Ahoj kočky,
Žabi, přesně tohle se mi kolem toho 11. týdne stalo taky, takže klíííd, určitě to nic není, mě dr. řekl: ,,všechno je v pořádku, možná jen trochu tlačí placenta na čípek" no a zle mi bylo taky a pořád až do nějakého cca 16.tt
Jestli si to dobře pamatuju, tak to šíjové projasnění trvalo přibližně 20minut, kdyby se jim něco nezdálo, tak tě zřejmě pošlou na plodovku, ale neboj, určitě bude všechno v pořádku wink
Manžu vezmi klidně s sebou, můj byl teda až na velkém UTZ, ale kdyby ho pustili v práci, tak by byl i u toho ve 12.tt

6,475

Ahoj kočky smile

Žabi, ten NT screening trvá cca 20 min, jak píše Luli, ale ještě se k němu nabírá krev a ty výsledky jsou cca do týdne. Nebo aspoň já jsem to tak měla. Myslím si, že manžela s sebou mít můžeš, ale ten můj na tomto utz taky nebyl - velmi zaneprázdněný podnikatel roll , ale na všech dalších utz už byl...
Jo a to mikrošpinění opravdu většinou nic neznamená, kdyby byl problém, tak je to makrošpinění... neboj, to bude dobrý...
Jinak k mému jídelníčku - nastudovala jsem pár článků na netu, takže cca vím, co smím a co ne, třeba rohlíky ne, ale toastový chleba ano, ale mléko je třeba i v šunce - to bych nikdy neřekla... samozřejmě ne ve všech, ale musím kupovat balenou a číst etikety...
Teď budu držet přísně bezmléčnou dietu cca 3 týdny, a pak budu pomalinku zkoušet, jestli budu moct třeba kozí mléko, sóju, vajíčka atd... ale pozitivní účinek na Jiříka už to má, ztratila se mu vyrážka z obličeje...

Luli, jak se máš? Doufám, že se zase někdy uvidíme, třeba až budeš jezdit na kontroly do BV, tak bysme se mohly sejít někde na kafíčku, co ty na to? Pohlaď bříško...