2,426

Re: Baculky

Bety, tak hurá, tři oplodněná, tak to určitě aspoň dva na zavedení budou. Věř jim wink (embryjkům i embryologům smile ) Já ti radit ohledně počtu zaváděných embryí nebudu, protože sama mám zkušenost v rozhodování a nebylo lehké. Když jsem šla na poslední transfer, ze kterého máme kluky, tak se mnou mluvila embryoložkaa řekla mi, že mi nechali na zavedení tři krásná embryjka, protože minulý transfer nebyl úspěšný. Pak hned začala mluvit o redukci. Jenže já věděla, že i kdyby měli být tři, že bych na redukci jít nemohla a protože jsme se s manželem nemohli rozhodnout, rozhodla to za nás. Že prý vidí, že si nejsme jistí a že by nám teda doporučila transferovat jen dvě. No díky ní teda máme teď "jen" dvojčata. Já jsem si pořád myslela (když už jsem z testu věděla, že máme // ), že se uchytilo jen jedno, manžel věřil v obě a byla jsem docela překvapená. Ale nějak prostě tuším, že kdyby jsme tenkrát šli do těch tří, že by se chytli všechny. Takže rozhodnout se musíš sama a já vím, že se rozhodneš správně wink A ohledně zamražení? proč to nezkusit? Už to embryjko je, tak proč mu nedat šanci. Jasně, zaplatíš za zamražení a uchování, ale co kdyby z něj byl jednou sourozeneček pro mimčo/a z tohohle transferu. já bych to nezavrhovala smile

LUCI, to mi teda řekni, co jste dělali tři hodiny venku? Já mám dost i po hodině big_smile Lítali jste po obchodech? No nedivila bych se, já dneska taky vyrážím s klukama do města. my potřebujeme pláštěnky a čepice by se nám vlastně taky hodily. Ale teď mě napadá, že příští týden jedu s klukama k rodičům a tam jsou každý týden trhy, tak se koukneme tam. tak dnes bude jen jídelní nákup, což s miláčkama je taky podara big_smile Kde jsou ty časy, kdy krásně seděli v košíku nebo kočárku a já si mohla nakupovat? Teď když jsou v košíku, tak mi po tom šlapou a vyhazují, takže jsou většinou v kočárku a druhou rukou táhnu  nákupní vozík. Tak to dneska zase bude posilování lol

Madlen, Arleta, 1IUI, 2IVF, * 10.4.2009 Vojtík a Vítek, *16.8.2011 Sofinka

2,427

MADLEN, tak já dělám s malochama jen malý nákupy - větší obstarává manžel, nebo já, ale sama bez dětí, protože je to na nervy--- minule Terinka vzala u pokladny prezervativy a já si toho všimla, až když jsem měla platit. Když jsem zkoušela jít s malochama do takka - jako že bych si něco koupila, sotva jsem jim jen  na chvilku zmizela z očí, neskutečnej řev!!!!

BETTY, zatím nad ničím nepřemýšlej, uvidíš sama, jak se embryjak budou vyvíjet --- věřím, že jsou to šikulky. A jak píiše Madlen, kdyby byla všechna tři v super kvalitě, možná bych uvažovala, že to jedno nechám zmrazit. Já tenkrát fakt měla dost strach, aby se neuchytila 3. O děti jsem bojovali 7 let, ale asi z trojčátek bych velkou radost neměla. Teď se mi to říká lehce, protože už nemuísm dělat to rozhodnutí ---- ale já bych trojčata asi neriskovala.  Jak jsem ti psala, my jedno embryjko měli v horší kvalitě, proto jsme si nechali zavést všechna, protože na zmražení to nebylo.
Uvidíš, držím moc pěstičky a budeme všechny čekat na zorávu, jak krásně embryjka rostou

LUCY, Vojtíšek chodi tak brzo??? Nevím, jestli bych nějak neměla řešit terinku - má 14 měscíů a zatím nestojí na nožkách, Arnoštek je divoch, už se začíná pouštět stolu!!!

35 let, 5x IVF, 3x KET, 29.6.2009 - Arnoštek 2,61 kg/46 cm a Terezka 2,68 kg a 47 cm
http://www.modrykonik.cz/album/album.ph … mID=481444

2,428

Kačko, opravdu chodil tak brzo, přesně na den v 10 měsících se odpoledne pustil a začal chodit po bytě. Jenže od té doby nechtěl být vůbec v kočárku, tak jsem pořídila kšírky na chození a byli jsme tady za exoty. V roce už chodil sám i venku.  Mám kamarádku a jí chlapeček nechodil a doktorka jí říkala, že se to řeší až když nechodí v roce a půl a stihl to do té doby začal chodit.

2,429

KAČKO, neplaš! Fakt mají děti s chůzí čas do 18 měs. Každé děcko je jiné a my máme tu "nevýhodu", že máme s kým srovnávat. Proto jsem se taky ptala u nás na ortopedii, že má Vojtíšek nohy do O. když se podíváš na oba kluky ze zadu, když jdou (nejlépe nahatí), tak je to "hodně" vidět. když vidíš jen Vojtíška, je možný, že by sis toho ani nevšimla. A taky mi bylo řečeno, že tělo se srovnává do těch 18m, do té doby nemá cenu nic řešit. tak nech Terinku, ať na to přijde sama, ono jí to brzy docvakne, až uvidí bráchu, že ten už má svět z jiný perspektivy wink

2,430

Holky tak mám nad očekávání dobré zprávy.

Nakonec se nám oplodnily všechny 4 vajíčka a 2 jsou 4buněčné a 2 jsou 3 buněčné.....

Su z toho uplně v šoku...... Tak snad to bude takhle dobře pokračovat dál.......

2,431

Bety to jsou úúúúúžasné zprávy!!! Strašně moc moc moc držím palce!!!!!

Jinak jedna společná od nás ...

PunBB bbcode test

zítra mají 8 týdnů - to to letí!!!

a ostatních pár fotek zde http://rodina.cz/scripts/album/album.asp?f_id=5790

všechny moc moc zdravím!!!!

1. IVF, KET, 2.IVF ICSI- Vojtíšek 01/07, KET - neg,3.IVF IMSI - Tři mušketýři narozeni ve 33+2tt 9.7.2010 (Markétka 2250g, Filípek 1240g a Kristýnka 1990g)

2,432

Xan máš úúúúúúúúúúúúúúúžasný dětičky. Moc krásní jsou.....

A jak to všechno zvládáš kolem nich a Vojtiška????? A děkuji za podporu. Moc mi to pomáhá....

2,433

Holky, děkuju za tipy na svačinky. smile Vyzkouším Lučinu nebo Gervais.

Kačko, a zkouší Terinka stát v postýlce? Já teď vidím, že tím cvičením to jde hodně kupředu a přiznávám, že necvičíme na 100%, protože než dojdu domů z rehábky minimálně jeden cvik zapomenu roll a někdy se Filípek tak vzpouzí, že to nevydržím. Věřím, že by začal lozit i bez cvičení, už měl nakročeno, ale tím se to hodně urychlilo. Dneska se zkoušel posadit bez opory, dala nám na nácvik sezení na rehábce cvik.
Emmička stojí u všeho, co má zrovna poblíž a přidržuje se jen tak lehce jednou ručkou. Jsem zvědavá, kdy začne sama ťapkat.

Bety, to je skvělé, že máte oplodněné čtyři vajíčka. Mám radost, tvoje zprávička mi dneska zlepšila náladu a věřím, že to všechno podstupuješ naposled.

Xanti, jsou krásní, holky už jsou puclíčci.

3xIUI, 3xIVF+ICSI, 1xNATIV...33+3tt Emma 1800g/43cm+Filip 2250g/47cm

2,434

BETY, to je nádhera, to jsou ta správná embryjka, tomu věř!!!!! Bojovníčci - tak to má být!!! Drím pěstičky!!!!

ZARO, Terinka si jen kleka, chytá se za ptýlky a tk na ní jen visí, zatím asi nezjistila, že by pod sebe měla dát nožky Zkoušela jsem ji postavit a stojí pevně, ale vím, že se to nemá dělat, musí na to přijít sama

XAN, máš nádherný dětičky. smekám před tebou, protože té práce kolem nich není málo!!!!

35 let, 5x IVF, 3x KET, 29.6.2009 - Arnoštek 2,61 kg/46 cm a Terezka 2,68 kg a 47 cm

2,435

Bože XANTI, to je nádhera!!! Ti jsou tak nádherní a opravdu už jsou to puclíci, jen tak dál. smile Taky máš můj veliký obdiv, jak to zvládáš, protože víme, jaký je to záhul a ty máš proti nám o jedno nebo dvě mimča víc. Jo a mrkla jsem na ty další fotečky a normálně lituju, že to mám k tobě tak daleko. Ty dorty jsou prostě dokonalý, hnedle bych si je u tebe objednávala. Však určitě nemáš co dělat, vždyť máš jen domácnost, Vojtíška a trojčátka wink

KAČKO, sice se to dělat nemá, ale občas je třeba těm dětem trošku poradit wink

BETY, jedním slovem nádhera!!! To jsou určitě ti praví bojovníčci! Takže transfer zítra nebo bude prodloužená kultivace, když máš takovou úrodu?

2,436

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jak to máte se spaním malošků???? Do teď jsem je dávala spinkat ráno i chvilku odpoledne, ale terinka nám teď stávkuje a večer hrozně špatně usíná. Tak nevím, jestli je to tím, že je třeba přespaná. Maloši mi spinkají tak hodinu a půl ráno a pak odpoledne necelou hodinu - myslíte, že už jsou staří na spinkání 2x denně??? manžel mi to samozřejmě vyčítá, že už dávno jsem je měla naučit spinkat jen po obědě --- jenže když vstávají po šesté, tak mi do oběda nevydrží   - leda, že bych jim oběd dávala už v 11.

2,437

Kači tak jim dávej oběd dřív...je to třeba zkusit.Já už si to teda moc nepamatuju,kolikrát mi v tom věku Vítek spal,ale myslím,že už se to taky tak lámalo.Když šel spát odpoledne později než v jednu,tak byl večer problém s usínáním.

Bety tak jak?Už je máš u sebe?Nebo byla prodloužená kultivace?Kažpopádně...tfuj,tfuj,tfuj..ať to dobře dopadne wink

Zaro ,jo mám detralex...aspoň se mi zpevní cévy celkově....mám dojem,že se mi začínají dělat křečáky a objevují se mi na nohách žilky.
No a co prckům na jídlo už holky poradily smile Já mazala lučinu a nebo i pomazánkové máslo.

1.IVF- syn Vítek 4.3.2007, přirozeně big_smile syn Tomík 2.6.2010

2,438

No musím to nějak vymyslet --- když jim oběd dám dřív, tak svačit budou muset už kolem 8 - 8.30 hod, aby měli hlad a jedli mi. Sjednotit s jídlem dva malošky je fakt problém -- nemůže mi každej jíst a spát jinak, protože to bych se fakt zbláznila smile

BETY, držím pěstičky, možná už mášw miminka u sebe, nezpomeň jim dopřát dvě decky červenýho!!!!:-)

2,439

Holky děkuji za držení palečků.
Pro miminka jsem si byla včera v 13.30. Dvě byly 7 buněčný (ty mám u sebe) a ty další dvě měly po 6 a 4 buněnkách. U těch se zatím čeká jak se budou vyvíjet dál a pak se uvidí jestli by bylo i co na mražení.

Obě embryjka co mi zaváděly byly dle dr. super kvality jedno z nich dokonce už jak dr řekl kompaktující. Dr. říkal, že to vidí dobře.... Tak uvidime za 2 týdny co nám řekne test..... Viděla jsem je i než mi je zavedly  a pak už i u mě. Tak si je teď hýčkám a snad se jim u mě líbí.

Domů jsem přijela až po 20.00, měla jsem sraz s kamarádkou z dětství , prošla jsem si obchody a aji si koupila takovou krásnou červenou vestu..... jako odměnu..... :P

2,440

Bety,tak ať se jim u tebe líbí aspoň devět měsíců wink

Kači co takhle dávat před spaním jenom polívku?A po spaní druhé.Taky jsem to tak chvíli dělala,ale pak jsem se na to vyprdla,páč mě nebavilo vařit polívku a ještě druhé roll A polívky vařím pomálu dodnes...takže to je ode mě rada,co? lol roll

Xan zapoměla jsem ti pochválit puclíky smile Jsou nádherní big_smile

No já jsem sama doma..manžel a tcháni jeli na pohřeb a vrátí se až zítra.
Tak jsem s klukama jela k našim,Vítek ještě doma hlásil,že tam zůstane a taky že jo.Tak Tomík už chrupe a na mě to tady nějak padá.Manželovi jsem volala nejmíň 5x a nic.Podařilo se mi to až v sedm večer...já vím,že byl na pohřbu,ale jeden telefon domů by neuškodil....mě to vždycky strašně mrzí,když se mi neozve.....samozřejmě jsem to ořvala...jsem koza no :(

Mám prádlo v pračce a měla bych žehlit,ale asi se na to žehlení vyprdnu a užiju si volný večer .....

2,441

ŽANY, děkuju za radu. Četla jsem, že to takhle dělala většina holek -- dneska jsem je dala spát po 10 hod a vstávali až v 12.30 --- nachystala jsem jim oběd a i když bylo venku hnusně, tak jsme s manželem řekli, že malošky zkusíme nějak zabavit a nedáme je spát. v pohodě to vydrželi a před 20 hod už mi oba chrupkali. Arnoštek je spáč, ale terinka fakt asi byla přespaná a bojovali jsme s ní každej večer. už bysme chtěli mít s manželem večer klid, trochu si popovídat a udělat věci, co nestíháme přes den!! Takže zkusím jim ranní spaní pomaličku posunovat a uvidím!!!
Užij si večer, kašli na žehlení --- taky jsme dneska chtěla uklízet, když oba maloši usnuli tak brzo --- ale kašlu na to, čtu si časopis, dala jsem si 2 dcl vínka --- no a protože nejsem zvklá pít, za chvilku to vidím na postel :-)
Zítra jdeme s manželem na oběd, máme v úterý výročí svatby --- popré budou maloši u babiček, tak mám nervy, ale musí si zvykat!!! Doufám, že to zvládnou v pohodě, asi líp než maminka, která bude jako na trní:-)
ŽAny to jsou chlapi, nevolají. můj manžel byl na svatbě našeho kamaráda --- byli 3 hod a on nikde, normálně /i když jde někam pařit, nespozdějí ve 2 hod je doma/ a teď nic --- žádná sms, abych neměla strach --- ve 4 hod jsme mu musela volat, kde je, jestli přijde domů, nebo co se děje!!!! Přišel o půl paté a za hodinu mi vstávali maloi --super noc -- byla jsem pak naštvaná, protože manžel si ráno pěkně pospával --- ale že já probděla noc, každou chvilku jsme se budila a měla o něj strach, to nic!!! Musela jsem fungoat celej den!!!! yikes

2,442

Kači jojo chlapi hmm
Jednou mi udělal něco podobného...Měli z práce nějakou akci,o půlnoci mu volám...už jsem vyšel,za deset minut jsem doma.Dobře tak na něho čekám,když uplynulo půl hodiny,tak mu volám znova a nic...telefon mi už nebral a tak to trvalo tři hodiny....já hrůzou bez sebe...už jsem ho viděla sraženého autem někde ve škarpě,tcháni byli zrovna pryč,Vítek byl malinký.Já vážně uvažovala,že malého naložím do auta a pojedu ho hledat kolem cesty....telefon mi zvedl po třech hodinách hrůzy...ten blbec se rozhodl,že si ještě zajde na pivo a ani ho nenapadlo mi to laskavě sdělit.No tomu se dostalo takových jmen,jak došel dom...já ječela jak hysterka.Samozřejmě druhý den mu bylo blbě,jak ty píšeš..já nevyspaná jsem se musela starat o malého.No dva dny jsem kolem něho chodila s kamennou tváří a on jenom prosil,ať nejsem nasraná....no fuj,ještě teď mi je zle,když si na to vzpomenu.
Teď když jsem se mu konečně dovolala...tak mi říká...sedím u lesa,pozoruju hory (babička bydlela v chalupě na Valachách) a je mi fajn...tak mu říkám...hmm taky mi je fajn a položila jsem mu telefon.
No samozřejmě hned volal zpátky,jak se má Tomík a Vítek....

Kači tak si užijte výročí wink ...my chodíme každý rok,že si zopakujeme naše svatební menu,do restaurace kde jsme měli svatební hostinu a ještě jsme tam za těch sedm let od svatby nikdy nedošli big_smile

2,443

Ahoj holky,

založila jsem si na zkoušku fotoalbum na Rajčeti, ať to pořád na Baculkách nezahlcuji wink Bety, dívala jsem se, že tady nemáš vytvořené pokojíčkové album, kdybys chtěla vkládat nějaké fotečky...někdo z holek by ti ho mohl založit, jestli budeš chtít.

Dobrou smile

2,444

Zaro,vždyť to nevadí,že dáváš fotky do baculek,ne?Ale zase je fakt,že na rajčeti se to líp prohlíží,než na rodině.Že bych to taky zkusila?
Maloši mají pěkné čepičky...je to výrobce Amálka?Taky musím Tomovi nějaké koupit a potřebuju i nějaký kabátek....tak pátrám.
Vítek je po prvních třech dnech ve školce tento týden už doma hmm Včera se vzbudil s rýmou a měl i zvýšenou teplotu,tak jsem ho do školky nedala.To nám to brzo začíná teda.A to je zrovna dneska venku tak hezky.

2,445

Ahojky babulky smile

to to koukám .... mám co číst wink

Z dovolený jsem si přivezla rodiče, kteří za námi přijeli. Byl to záhul, starala jsem se o ně jak o miminka.....ihned jsem si vzpomněla na Xsan  wink Už odjeli a já mám svůj tzv klid. Těším se , co nového se dočtu :P

Dnešní poradna hlásí 3600g

fotečka z dovolený

http://img823.imageshack.us/img823/415/dsc09679s.jpg

36let, dcera 11let, Sanus od 03/09, 2 x IUI, 1 x IVF ,   2.7.2010 Sophinka 2050g 42cm
Fotečky: http://picasaweb.google.com/xsatelitek

2,446

Žany, je mi blbé to na albu Baculek zahlcovat jen svýma fotkama, tak ať můžou i ostatní prezentovat svoje fotečky i když v poslední době nikdo moc nevkládá :(  Jj čepičky i kabátky mají od Amálky, kupovala jsem je na jaře na MMB a ještě je mají dobré, tak je i teďka využijeme. Tomík už nosí jakou velikost?

Teda Ivet, vy jste se Sofí kočky smile moc vám to sluší smile

Holky a teď radu...co je na zimu praktičtější...kombinézy nebo zvlášť termo kalhoty a bundy? Co budete případně kupovat?

2,447

Ivet moc vám to sluší wink

Zaro já moc do Baculek fotky nevkládám,jde to pomalu a musí se to zmenšovat.Ale ráda se kouknu.Radši to dávám na Facebook.Nejsi tam náhodou?
No a Tomík nosí velikost 6-9 měsíců to je 74 smile dlouhán náš smile

Já měla na zimu radši kombinézu,bylo to pro mě snadnější a rychlejší na oblíkání.

2,448

Ahojky, zase se po čase hlásím .. už jsme doma a bojujem v našich podmínkách jak se dá smile dneska jsem byla na gyndě na kontrolu po šestinedělí - dnes jsem volala jestli si na mě neudělají chvilku, že mám doma manžela a že by jsme mohli přijet všichni se ukázat tak sestřička že můžem přijet klidně hned tak jsme jeli. zrovna tam naštěstí nikdo nebyl tak jsem chvíli pokecali , dala jsem sestřičkám i dr. drobnou pozornost jako poděkování - byl to fajn pocit, je tam vzít ukázat - myslím, že i dr se cítil fajn, že to tak vše dobře dopadlo a jak viděl jak jsme šťastní.

Jinak všichni přibírají hezky Filípek má 2540g, Kristýnka 3340g a Markétka 3800g. už to jsou krásná velká mimina  :-))
Ještě nás dnesk čeká kontrola kyčlíků a Kristýnka kontrola diletace pánviček nebo či co ... neměla to uplně ok v porodnici tak se to musí hlídat ... snad nebude potřeba žádného zákroku jak musela Lucinka s Vojtíškem :(

Ivet teda ! užasné - moc vám to sluší !  a jak se malá směje smile Mi se malošci ještě nesmějí - teda ne cíleně, ze spaní a tak ano to je jasné smile ale dr. říkala, že prostě teď jim je jakoby teprve 14 dnů ... že se pořád těch 6a půl týdne musí brát v potaz u všeho.

Noci jsou šílené, přes den se to celkem dá ... hlavně až tak nevadí když pobrečí - tak si prostě neříkám, že to někoho v baráju obtěžuje, ale v noci je mi to blbé i kvůli sousedům, ale občas se nedá jinak, hlavně filípek je schopný půl noci promrčet  probrečet kvůli bříška a nepomáhá nic. Na holky platí to, že se vemou do postele a je klid - no je to šílené, ale nespali by jsme vůbec. takže jednu noc máme třeba markétku, druhou noc kristýnku, podle potřeby prostě big_smile Do toho s námi na letišti spí i Vojta, protože prostě nechce být sám v pokojíku když jsou mimina s náma a basta, a jeho postel se tam už nevejde, protože tam máme 3 postýlky, - no fakt šílené to je ale co se dá dělat smile hlavně že jsou všichni zdraví to je hlavní.

Tak já fičím poobědvat a pak jedem na ty kyčlíky. Tak se mějte moc hezky, Zaro - krásné fotečky, taky máme kabátky od Amálky smile  a moc myslím na bety!!! Snad už brzo uvidíme // !!!!!

1. IVF, KET, 2.IVF ICSI- Vojtíšek 01/07, KET - neg,3.IVF IMSI - Tři mušketýři narozeni ve 33+2tt 9.7.2010 (Markétka 2250g, Filípek 1240g a Kristýnka 1990g)

2,449

tak kontrola kyčlí jakž takž, kyčle u holek ve vývinu ne prý odchylka jen přidat plínu pro jistotu ... filípek uplně ok, ale filípek i  kristýnka mají ty diletace na ledvinách asi 1,5cm tak jsem z toho špatná. Dr sice říkal, že se to většinou spraví samo ale i tak no ... jen aby hmm
Potkaly jsme se se Žanetkou - ona šla za námi na jisto, já ji nedřív řekla dobrý den než mi doklaplo odkud ji znám big_smile

2,450

Žany, na Facebooku nejsem.

Xanti, to srovná, myslím tu diletaci. Naši to měli taky oba dva. Byli jsme s tím dvakrát po třech měsících na KO. Emmičce se to spravilo už úplně a s Filípkem půjdeme ještě jednou na sono po roce, ale už minule říkala, že si myslí, že do roka to bude mít dobré úplně. Jen mě dětská doktorka upozorňovala, že kdyby měli maloši teploty, museli bychom dávat moč ke kontrole, protože je tam větší riziko zánětu ledvin, ale jinak v pohodě.
Taky nám zatím všude u doktorů i na rehabce odečítají 6-7 týdnů. A je to dobře, přece jenom jsou to předčasně narozené dětičky a nemůžeme chtít po nich hned zázraky, jak mi řekl jeden dr. na Fifejdách.
A chodíš s maloškama sama na procházky? Že bych se někdy přidala...