2,426

Re: Holky z Reprofitu

Ahoj Kačko,
my měli takovéhle přechodové období někdy kolem 10.-11.měsíce. Když jsme vstávali brzy (před 7.hod.), dala jsem malýho do kočáru, kde usínal rychle a nechala ho zdřímnout slabou hoďku asi o půl 11. a pak ještě kolem půl 4. odpo, doma by mi tak rychle neusnul, zatímco v kočáře spal hned. Ale když jsme vstávali až kolem 8., což bylo častěji, dávala jsem ho pak spát před polednem, ze začátku moc dlouho nespal, tak hodinku, takže někdy už byl mezi 5.-6. utahanej, tak jsme si šli spolu na chvilku lehnout, ale nespali jsme, jen odpočívali a třeba zpívali, večer pak šel spinkat kolem půl 8. Postupně si na to zvykl a začal spát déle, teď usíná tak mezi půl 1 a 1 hod. (záleží, jak vstává ráno) a spí 2-3 hodiny.
Co se týká jídla - bylo to v době, kdy jsme ještě kojili, takže ráno v posteli (před 8.hod.) se napil mlíka, pak jsme asi v 9 snídali (chleba, rohlík s něčím+čaj) a pak před spaním (asi v 11) dostal polévku, někdy jen jogurt nebo něco takovýho, co měl rychle snězenýho (většinou už byl unavenej a u oběda mně nevydržel sedět) a oběd měl až po spaní, já jsem aspoň měla čas a klid něco uvařit. Teď většinou má taky před spaním polévku a po spaní oběd, když máme třeba jídlo od předešlého dne, tak má oběd před spaním, jak kdy.
U tebe je to trochu jiné, když malošci vstávají tak brzy, ale já myslím, že byste třeba v 7 posnídali, v 9 měli nějakou menší sváču (ovoce, přesnídávku, jogurt, rohlík) a v 11 trochu polívečky, pak spinkat a po spinkání oběd....
Samozřejmě s dvěma dětičkama je to podstatně složitější, zvlášť jestli mají jinou potřebu spánku, jídla a tak, ale určitě to nějak zvládnete, bude to chvilku trvat, ale uvidíš, že si zajedete režim spinkání po obědě a bude fajn.
Držím palce big_smile big_smile big_smile

2,427

Zdravím po delší době, ale poctivě jsem si vás dočetla.
KAČKO, Eliška měla taky takové období, kdy spala ještě 2x  přes den jednou před obědem, pak odpoledne a večer pak dělala blbiny v postýlce. Tak jsem přešla na spaní jenom po obědě.  Musela překopat postupně celý náš den. Taky je ranní ptáče, dávám jí spinkat mezi 19.00 - 19.30 hod a spí tak do půl 7, někdy se stane, že vydrží do 7 hodin. Posunula jsem oběd na půl 12 a pak hned do kočárku, to je většinou tvrdá skoro hned a většinou vydrží 2 až 3 hodinky spát. Sice nám to trvalo než si zvykla na změnu asi týden, ale šlo to. Zpočátku mi  u oběda skoro usínala, musela jsem jí bavit, aby mi vydržela, ale zvykla si. Určitě to máš složitější v tom, že máš dětičky dvě, přesně jak píše Eva, bude to chvilku trvat, ale zase si ten režím najdete, aby to vyhovovalo tobě i dětem.

Jinak se tu psalo o Sloníkovi, mám na ní mejlíka, tak jí můžu napsat jak se jí vede. Ale naposledy co tu k nám zavítala, psala, že si potřebuje odpočinout od těchto stránek a přijít na jiné myšlenky. Myslím, že už byla honbou na miminkem a neúspěchem unavená. Je pravda, že z našeho pokojíčku už máme všechny miminka, pokud se nepletu a jediná stále čekatelka, pokud se to už nezměnilo, bylá právě ona. Snad se holce už taky konečně poštěstilo, moc bych jí to přála.

Jinak mi jsme byli na dovolené, jenom v termálech na Slovensku, ale bylo báječně. Hodně jsme pochodili po horách, taky se koupali, Eliška je vodníček a nemohli jsme jí donutit vylést z vody. Musím říct, že i na dovolené byla hodná a po náročném dnu spala stejně dobře jako doma. Nevím proč, ale vždycky mám strach z toho, že jí rozhodím režím a že třeba se jí v cizím prostředí bude hůř spát, ale asi zbytečně stresuju. Prostě hloupé myšlenky. Bohužel jsem teď trochu zklamaná a smutná. Ještě před dovolenou jsem byla na kontrole po roce od porodu. Doktorovi se něco nezdálo v děloze, tak mi odebral krev a vzal stěry a řekl, že mě chce vidět za měsíc po menzes. Užili jsme si dovolenou, po ní mi doma bylo divně, bolelo mě břicho, ale nic dramatického, pořád jsem si říkala, že už asi příjde MS. Akorát jsem se cítila unavená a měla jsem divně nafouknutné břicho. Konečně přišla MS a s ní i úleva, i když jsem si říkala, že je to tentokrát nějaké divné, prostě jiné. Pak jsem došla znovu na kontrolu k Dr a dozvěděla se dodatečně, že jsem měla zvýšené HCG a ten pidi váček bylo začínající mimi. S Dr jsme se bavili, že to předem bylo ztracené těhu, že asi moc šancí nemělo. I když jsem z toho smutná, protože s manželem bychom ještě jedno mimi rádi měli, tak jsem v konečné fázy ráda, že jsem se to dozvěděla, až když bylo po všem a příroda to prostě zařídila jinak. Žádná radost z testu, pak zklamání,  následná revize.........  FUJ. Akorát jsem si vzpomněla na všechno čím jsme si museli projít. Slzy ale vystřídal pocit štěstí, že už jedno zlatíčko doma mám a když jsem se k Elišce přitulila, tak to všechny bolístky rázem zahojilo. Asi to teď ještě nemá být. A pak mě strašně vytočilo, když jedna moje známá, není to nijak dobrá kamarádka, řekla že čeká třetí miminko a že si ho teda milostivě nechá, ale že se ani moc netěší, že jí překazí všechny její plány. Holky jak jsem si vduchu říkala, TY JSI KRÁÁÁÁVA....
No nic, už se zase rozepisuju na sáhodlouhé romány, jdu spát. Zdravím i všechny ostatní Evku, Veru, Prvosenku, Nikitku,  Xkatu, Zaru, Dadu, Pitríska, Pavlu, .... na koho jsem si nevzpomněla, tak se omlouvám, zdravím i vás.

1xZT, 1x SP 15tt, 2xIVF+ICSI, 1xKET, 3xIUI, HURÁ beruška je na světě 3. 8. 2009, Eliška, 3300g/50cm po přirozeném těhu. Od září 2011 nový boj o sourozence: 1xIUI, přirozený zázrak 23.12. 2011 //
http://misa29.rajce.idnes.cz

2,428

Míšo, to je mi moc líto... ale jak píšeš, je dobře, že ses to všechno dozvěděla, až bylo po všem... ono to tak příroda někdy zařídí včas sama, než aby mělo miminko nějaké problémy... ale vidíte, že to přirozené těhu u Vás není problém, takže to určitě ještě někdy vyjde a dočkáte se dalšího sluníčka smile
A známá - no comment, oni si neuvědomují, jaké to je, když někdo po miminku touží a nemůže ho mít...

My teď máme trochu trápení, vypadá to, že má Jiřík alergii na bílkovinu kravského mléka - velké křeče bříška, hlen a nitky krve ve stolici... takže musím vysadit všechny mléčné výrobky a uvidí se... ale asi už to má vliv, protože se mu ztratila vyrážka z obličeje a krev už taky ve stolici nemá, jenom hleny roll
Tak nám držte palce, ať se mu to zlepší...

Všechny zdravím...

po 3.IVF 24.7. 2010 - Jiřík
http://www.modrykonik.cz/fotoblog/xkata78

2,429

Miška - dôležité je že u vás prirodzené tehu je možné, napriek všetkému to podľa mňa  je dobré znamenie. Toto mimi proste nebolo to pravé. Ja pevne verím že onedlho sa dočkáš bračeka pre Elišku. No už by to chcelo novú tehulku, ja už som nedočkavá za vás za všetky wink

XKata - ach jo, tak to nieje bohviečo :( . To budeš mať teraz asi ťažké so stravou, čo mu teraz dávaš keď nemôže mliečko? To si ani  neviem predstaviť. Ale zas na druhú stranu je dôležité že sa prišlo na to čo spôsobuje problémy a vedia mu pomôcť.

Kačko - My vstávame obvykle o 9 hod., o 9.30-10hod. desiatujeme jogurt (výživu) s rohlíkom, o 11.30 máme polievočku a šupky do postielok, zaspia tak medzi 12-13 hod a spia tak do 13.30-15 hod. Potom máme druhý chod z obeda. Okolo 16-17 hod ideme von a  v kočíku papajú rožteky o 18 hod, lupačky alebo niečo suché do ruky aby mi moc nezababrali kočík + banán. Ak prídeme z vychádzky skôr tak doma majú ešte ovocie. A potom o 20.30-21hod mliečko a ide sa spinkať. Potom ešte o 23.30 dávam mliečko počas spánku a ráno o 6 ďalšie mliečko. Na jedno spinkanie sme prešli cca v 10 mesiacoch. Trvalo to cca mesiac kým naň prešli úplne, zo začiatku sa po pár dňoch obvykle objavila kríza a museli ísť spať dva krát, za deň ale potom si zvykli a teraz už spinkajú len raz za deň. Dokonca máme ten problém že ak ich ráno nechám spať dlkšie ako do 9 , potom mi nechcú vôbec cez deň spať, takže najneskôr o 9 ich budím.

20.5.09 sa nám narodila Svetlanka 2,4kg/47cm a Martinko 2,6kg/50cm, http://www.modrykonik.sk/fotoblog/stere … vanie-c-2/

2,430

Dado, já malého pořád kojím, jenom musím vyloučit mléčné výrobky (ale i sóju a vajíčka ) ze své stravy... ta bílkovina přechází totiž do mat. mléka a dělá mu zánět střeva...

2,431

Xkata- ja som myslela že on nesmie mliečne výrobky, tak to sa dá. Čo už neurobíme pre svoje poklady wink. Hlavne že mu je lepšie.

20.5.09 sa nám narodila Svetlanka 2,4kg/47cm a Martinko 2,6kg/50cm, http://www.modrykonik.sk/fotoblog/stere … vanie-c-2/

2,432

Káťo a to už je ta alergie napořád? To je fajn, že jste hned přišli na to, co ho trápí, asi je to časté. Hlavně, že už ho nebude to bříško bolet, viď?
My jsme dnes byly v poradně a Danika přibrala půl kila! Takže už váží 3560g a měří 51cm.  Chci se vás zeptat, jaké další očkování vás teď v nejbližší době čeká? Moje dr. mě svou váhavou odpovědí moc nepřesvědčila, nakonec řekla, ať si to zjistím na neurologii! Tam jdeme v pátek. Hlavně chtěla vědět něco o Prevenaru 13, že snad ho teď už také hradí pojišťovna. Jenže já se v tom vůbec nevyznám, co vlastně chtěla vědět. Dřív se za to platilo?

8xIUI, 4xIVF, 2xKET, 2x biochemické, ZT v 17tt, KET - 12.7.2010 ve 35tt se nám narodila Daninka (2290g a 45cm)

2,433

ahojky, VERU, zítra ti napíšu víc , jaký očkování vás čeká. mrknu do svých poznámek. My místo Prevenaru dávali Synflorix - prý je to  totéž --- teď je tohle očkování zadarmo /my za něj dali skoro 10 0O0 Kč/ --- moje dr. je pro tato očkování, já ji naprosto důvěřuju --- a nejsem zastánce názoru, že očkování je pro děti zátěž  a že je to zbytečný!!! Chci dát dětem to nejlepší , i za cenu, že jsme museli hlouběji sáhnout  do kapsy --- ale radši si s manželem odpustíme koupi něčeho jinýho, zdravčko ašich zlatíček je nejdůležitější!!!!!

XKATO, to je mi líto, hlavní ale je, že dr. brzo přišel, proč má Jiříček problémy - jsem ráda, že už je mu líp --- nedovedu si předsatvit, jak bych si sestavila jídelníček, ale myslím, že dneska to jde, ve zdarvé stravě toonajdeš hodně!!! držím pěsti, aby se všechno rychle upravilo!!!!

MÍŠO, jak píšou holky, příroda je prostě mocná a někdy sama rozhodne - a je to dobře, protože zřejmě něco nebylo v pořádku. Důležitý je, že víš, že těhulka být můžeš a dřív, nebo později si pořídíte miminko!!!!

DADO, teda vy si tak ráno chrupkáte - to je paráda - dobře jsi maloškům nastavila režim!!!

35 let, 5x IVF, 3x KET, 29.6.2009 - Arnoštek 2,61 kg/46 cm a Terezka 2,68 kg a 47 cm
http://www.modrykonik.cz/album/album.ph … mID=481444

2,434

Veru, krásně přibíráte... wink
jinak očkování je tuším Hexavakcína ve 3 měsících a zároveň s ní, nebo za 14 dní po hexavakcíně se očkuje Prevenar nebo Synflorix ( oboje jsou vakcíny proti pneumokokům - od různých firem, ale stejná vakcína)
Teď jsou na trhu vakcíny, které jsou proti více druhům pneumokoků a na ty se trošku připlácí - to je ten Prevenar 13, ale je ještě Prevenar 7 a na ten se nepřiplácí, ale je účinný proti méně druhům pneumokoků...
Podmínkou očkování je zhojená jizva na ramínku po očkování proti TBC
A taky u nedonošených dětí se někdy očkuje všechno později, záleží na neurologickém stavu a vývoji... proto Tě dr odkazovala na neurologii...

K té naší alergii - u kojených dětí se nejedná o klasickou alergii na kravské mléko, ale jmenuje se to "breast milk kolitida" - zánět střeva kojených dětí, způsobuje ho bílkovina krav. mléka, která přechází mateřským mlékem do zažívacího traktu dítěte a dělá tam neplechu - zánět tlustého střeva...
u většiny dětí vymizí po roce života... tak snad i u nás... jen se musí velmi opatrně začínat s mléčnými příkrmy...

2,435

Ahoj holky, dnes jsme byli na té neurologii. Paní doktorka na nás moc nezapůsobila (manželovi se vyloženě nelíbila!), bylo to celé velmi formální a studené vyšetření. V podstatě vše, co je dobré nekomentovala, ale zato vše, co je malinko mimo tabulky zdůrazňovala hodně. Danika má trochu ochablé svalstvo - nepase koníčky a preferuje trochu pravou stranu. Takže cvičit Vojtovku (což stejně děláme) a za 3 měsíce zase na kontrolu. Pořád říkala: já chci, aby dělala tohle a já chci, aby tohle...
Poslala nás na sono mozku, tam jsme dopadli dobře, žádné změny, cysty, vše v pořádku! Dál máme žádanku na ušní, já teda myslím, že slyší, ale uvidíme. Pak půjdeme k psychologovi, tedy Danička, aby se sledoval její vývoj už od teď. Sice nevím, co s ní teď psycholožka bude dělat, ale budiž. A také na genetiku, no je toho až až!
Ještě že máme tak skvělou rehabku, která nás taky pochválí a naladí pozitivně!

Jo a k očkování, Hexu nám vyloženě doporučovala, ale až kolem 4 měsíců. A ten Prevenar by prý dala 9, který je ozkoušený a prověřený (než ta 13). A je to jenom na nás, jesti se rozhodnem ji naočkovat, takže zase toho moc nevím. Co si myslíte, dali jste to dětem už teď v tak malém věku? Já bych asi radši počkala...

8xIUI, 4xIVF, 2xKET, 2x biochemické, ZT v 17tt, KET - 12.7.2010 ve 35tt se nám narodila Daninka (2290g a 45cm)

2,436

Ahoj holky.
Děkuju vám za  milá a povzbudivá slova. Jsem o.k., prostě to nevyšlo a hlavně jsem ráda, že jsem nemusela řešit revizi a vůbec prožívat stresy, přišlo to nečekaně a odešlo. Věřím, že Elišce sestřičku nebo bratříčka někdy nadělíme, neřeším to, prostě věřím, že ten čas příjde.
VERU, je škoda, že jste se dostali do rukou Dr, která na vás nepůsobí zrovna 2x příjemně. Sama vím, co to i s dítětem udělá, když je milý, lidský přístup,dítě to taky vycítí. A vůbec, když je to dobrý Dr, který dokáže  vyzvednou i dobré věci a naopak samozřejmě upozornit na špatné věci. Vždyť práce s dětmi, je tak krásná, aspoň podle mě. Myslím, že to o čem píšeš, jsou drobné výchylky, které se cvičením napraví, nic dramatického to není, což je pro vás pozitivní a hlavně pro Daničku. Vojtovku cvičíte, určitě to pomůže a Danika brzo dožene všechno co teď ještě neumí a podle nějakých tabulek by umět měla, to jsou jakési grafy, které nemusí pasovat na každé dítě.  Každé dítko je jiné a Danička se navíc narodila o pár týdnů dřív, hlavní je, že zatím jsou veškerá vyšetření s dobrý koncem. Taky by mě zajímalo, co bude dělat dětská psycholožka s tak malým dítětem, pak napiš. K tomu očkování, my jsme dostali první dávku Hexavakcíny taky až ve 4 měsíci a ničemu to nevadilo. Další jsme pak dostali v 5 a 6 měsíci. Pro Prevenar jsme se po přečteních několika pro a proti nakonec rozholi. I když jsme jí stejně jako Kačka museli platit. To ještě žádný Prevenar 13 nebyl, takže máme očkovanou 9. Prevenar se očkuje zároveň s Hexavakcínou. Takže Eliška dostala vždy píchance dva, každý do jedné nožičky. Prevenaru se očkují celkem 4 dávky, když začneš v tak malém věku, takže 3x s odstupem měsíce a poslední dávka tedy 4 se očkuje ve dvou letech. Eliška očkování zvládla bez teplot, bez vedlejších účinků. Jsem na tom názorově stejně asi jako Kačka. Jsem pro očkování. Co se týká Daničky, určitě se poraď s lékařem a zeptej se na názor více lékařů, protože co Dr, to názor.  Dítě musí být při očkování zdravé a Danika zatím nevykazuje žádné z těch hrůzných prognóz - naštěsí, které vám ještě v těhu předpovídali. Každopádně rozhodnutí je na tobě. Prevenar se dá očkovat i později a pak je těch vakcín méně. Druhá věc je ale ta, že pneumokok postihuje právě ty nejmenší děti, tak aby to očkování mělo v pozdějším věku vůbec pak smysl. Jinak my jsme taky chodili s Eliškou po ušních. V porodnici se jim nepovedlo změřit sluch. Pořád jsem jí pozorovala a zkoušela jestli slyší. Při dalším vyšetření ve 2 měsících se jim opět nepodle nic změřit, tak jsem se začala bát, ale reagovala třeba na tlesknutí, vysoké tóny, takže mě Dr uklidňovala, že někdy mají malé děti tu sluchovou trubici po porodu úšší a huř se to pak měří. Při třetím vyšetření se jim to konečně povedlo změřit, to už jsem ale i sama věděla, že slyší a nemusela jsem být doktorem, protože měla 3 měsíce a už to nebylo jenom to malé spící miminko.
XKATO, to je zajimavé co píšeš o té alergii, taky jsem o tom neslyšela. Myslela jsem, že jde vždycky o alergii na jídlo, které jí to miminko, myslím už příkrmy, ale nějak mi nedošlo, že vlastně když kojíš, taky to miminko v tom mléce má to co jíš ty. Nějak jsem se do toho zamotala  - haha. No hlavně aby bobka nebolelo a netrápilo už bříško.
Pěkný víkend všem.

1xZT, 1x SP 15tt, 2xIVF+ICSI, 1xKET, 3xIUI, HURÁ beruška je na světě 3. 8. 2009, Eliška, 3300g/50cm po přirozeném těhu. Od září 2011 nový boj o sourozence: 1xIUI, přirozený zázrak 23.12. 2011 //
http://misa29.rajce.idnes.cz

2,437

Míšo, děkuji moc za info ohledně očkování a oušek! Jde mi z toho hlava kolem, jak čtu rozdílné názory! U té Hexy jsem například četla, že by se měla píchat až když má miminko 6,5 kilo! Tak to my budeme mít nevím kdy... ale určitě ne ve 4 měsících. Moje obvodní mě zklamala, nic konkrétního neporadila, jakoby se bála vyjádřit svůj názor, jen pořád říkala, to si zjistěte na neurologii :( Ach jo! Proč si člověk musí všechno nastudovat sám?! Nebo proč je tak těžké sehnat dobré doktory... no ještě máme čas, tak budu střádat info.
O tom psychologickém vyšetření vás budu informovat, možná si paní doktorka promluví hlavně s námi big_smile!

2,438

Ahoj holky všechny Vás i miminka zdravím. My rosteme jako z vody - malá má 4 měsíce a 2 týdny a máme přesně 70cm a 7kg. Veru my právě na očkování chodíme a začli jsme ve 3 měsících HExu a Prevenar 13, nechtěla jsem to píchat společně tak po první Hexe jsme měli první Prevener za 14 dnů, včera jsme měly druhou Hexu a za 14 dnů jdeme zase na Prevenar a pak vše jště jednou.
Taky jsem už malé nechala nastřelit naušničky, to byl řev smile. No a taky chodíme plavat a cvičit.    A ještě jedna změna - už nekojím, malá se rozhodla před týdnem že moje mlíčko nechce  bylo to ze dne na den, prostě po přiložení řve jak tur a chce flašku. Tak kojím jen k ránu, kdy papá ze spaní a neví co jí dávám. Ale myslím, že už se mi asi mléko tvořit nebude, protože se mi vůbec nenalévají prsa. No tak jsme kojili přesně 4 měsíce - alespoň tak wink

39let, 30.4. 2010 se mi v 36+6 narodila holčička Nicole - 2,870kg a 47cm :-) http://www.modrykonik.cz/fotoblog/yner/ … lka-1-rok/

2,439

Veru, nám doktorka naočkovala první dávku Hexy spolu se Synflorixem v 6,5 měsících. Dneska jsem se schválně dívala do průkazky. Nežádoucí reakce neměli téměř žádné ani u jednoho z očkování. Taky jsem váhala nad Synflorixem /Prevenarem/ a tak jsem se ptala doktorky na její názor a řekla mi, že u předčasně narozených miminek není nad čím uvažovat, protože jsou obecně náchylnější na různé infekce, takže jsme nakonec neváhali.
Dobře, že vám na sonu mozku nenašli, nás to čeká opět za pár dní, ale věřím, že se nic nezhoršilo. Ať vám všechny ty vyšetření dopadnou dobře, držím vám moc palce!
Jinak já mám dneska radost, viděla jsem Filípka jak se poprvé sám na zemi bez opory posadil. Po čtyřech už lítá bez problémů. Tak aspoň má ta rehabilitace a cvičení nějaké výsledky a smysl. Koncem července jsme byli na neurologii, to ještě nelezl, neseděl ani se neplazil.

3xIUI, 3xIVF+ICSI, 1xNATIV...33+3tt Emma 1800g/43cm+Filip 2250g/47cm

2,440

Ksakru !!!!!
Psala jsem dlouhatánský vzkaz..........
:-( celé se mi to smazalo,.......:/
No nic,dnes už fičím spát po náročném dnu.
Písnu zítra.Papa

1xPřirozené těhu-konec v 7.tt,1xMimotěhu po přirozeném těhu,2x IVF+ICSI-1xNeúspěšné,1xKonec v 7.tt,přirozené těhu-MIA 24.5. http://www.modrykonik.cz/album/album.ph … mID=582849

2,441

Veru - nieje nad dobrý prístup lekára . To je aj škoda komentovať. Veru, teraz už presne neviem koľko mesiacov má Danika (daj si prosím ťa dátum pôrodu do popisu) ale u nás to bolo tak že malá oveľa neskôr začala pásť koníčky ako Maťo, tiež mala ochablé svalstvo, dokonca veľmi dlho si nevedela ani hlavičku otočiť  z jednej strany na druhú a teraz Maťa predbehla vo všetkom. Vojtovkou sa všetko popraví, uvidíš. Len treba poctivo cvičiť. A Danika je narodená o 5tt skôr, to musíš odrátať.  Mám známu ktorej sa mimi narodilo výrazne skôr a cvičili Vojtovku viackrát za deň a po každom očkovaní jej kázali s malým týždeň necvičiť. Naši boli očkovaní Prevenarom 7 (vtedy ešte "9" u nás na trhu nebola) v 3 mesiacoch, potom za 6 tt dostali ďalšiu dávku a tretiu až v 10 mes. a poslednú dostanú až v 1,5 roku. Zaočkovali ich naraz s Hexou. Dôležité je aby malá bola zdravá a keďže sa po očkovaní nemá cvičiť asi by som ju nechala zaočkovať naraz , nech si nezažíva toľko stresov, ale to by ti mal povedať lekár čo je v jej prípade lepšie či naraz alebo s odstupom. Vedľajšie účinky sme občas mali a to vo forme zvýšenej teploty, nič dramatické. Ja som určite za očkovanie. U nás to poisťovňa prepláca všetkým deťom.
No na toho psychola som zvedavá:), potom daj vedieť ako si "pokecali " wink

Reny - ahoj, no vidím že rastiete ako z vody :-). To sú miery ako pre miss wink

Zara - zrovna som na teba myslela a chcela ti napísať ako sa Vám darí. Budem držať palčeky aby vyšetrenie dopadlo dobre. Ale ja verím že to bude fajn, veď Filipko je veľmi šikovný. Potom daj vedieť ako ste dopadli.

2,442

Holky, děkuji moc moc!!! Jsem rozhodnutá očkovat, asi s odstupem těch 14 dní, neuroložka říkala 3 dny po aplikaci necvičit, tak to se dá.
Dnes jsem byla venku s kamarádkou, co má donošenou holčičku starší od nás 2 měsíce a ta umí to stejné, co Danika. Její dr. je naprosto v pohodě, tak nevím, proč nás tak vystresovali. Ještě že my se nedáme wink!

Zari, držím pěsti, ať vám to dobře dopadne! Dej určitě vědět! smile

Jinak jsem skoukla vaše fotky a všechny děti jsou prostě nádherné! Holky, to se máme, co? big_smile

2,443

Ahoj holky,rozhodla jsem se,že vám sem hodím pár fotek Tobínka. smilehttp://i56.tinypic.com/2whmbva.jpg

1x IUI,2xIVF,1xbiochem.,KET- 38.tt - A je z toho TOBIÁŠEK!!!! smile narodil se 3.7.2010 -3300g,48cm.

2,444

http://i51.tinypic.com/ms2gsw.jpg

1x IUI,2xIVF,1xbiochem.,KET- 38.tt - A je z toho TOBIÁŠEK!!!! smile narodil se 3.7.2010 -3300g,48cm.

2,445

http://i53.tinypic.com/116ucsx.jpg

Už se smějeme o 106. smile

2,446

http://i52.tinypic.com/27zho53.jpg
a poslední z dnešního rána.... wink

2,447

Nikitko, Tobiášek je fešák...
U nás to vypadá takto:
http://i55.tinypic.com/24zx7on.jpg
http://i53.tinypic.com/2dkpzc.jpg

2,448

KáŤo,tak máte nááádhernýho smíška. smile

2,449

Má tam být "TAKY".... :P

2,450

Ahoj holky,
moc Vás zdravím. nějak jsem neměla čas napsat.
VERU, tak jsem se dívala, že holky ti dopodrobna popsaly plán očkování  - je dovný, že tvoje dětská doktorka je taková nerozhodná a ty sama se musíš pídit po informacích. My měli štěstí na dětskou dr., je bezva, má k dětem krásnej vztah a kdykoli něco potřebuju je ochotná se mnou mluvit a všechno mi vysvětlit. Ale jak jsem psala, mám i opařnou zkušenost --- kdy dětská neuroložka se  k maloškům chovala děsně, na nás taky vyjížděla --- jako bych vychovala už aspoň deset dětí  a měla bych všechno vědět. naštěstí už k ní nemusíme.
VERU, vůbec se neohlížej na ostatní, co už umí a co ne --- každý děťátko je fakt jiný. vidím to doma. Arnoštek už skoro chodí a terezka se teprve postavila na nožky -- a to budou mít 15 měsíců. Většina dětí už kolem 12 měsíců chodí ---- měla jsem z toho taky nervy, ale co --- nakonec chodíme všichni, ne???? :-) Možná za dr. na neurologii neodhadla situaci a měla nás nechat cvičit  Vojtovku --- já se teda do cvičení nijak nehrnula, ale dr. tvrdila, že se srovnají, že přece jen jsou o měsíc narození dřív!!!!
Danince se věnujete a určitě ta vaše péče se musí někde projevit --- kdyby takhle všichni rodiče byli pečliví, jako my, že jo????

NIKITKO, Tobísek je krásnej,už je to taky chlap --- utíká to rychle, že????

XKATO, malej je taky úžasnej!!!!

35 let, 5x IVF, 3x KET, 29.6.2009 - Arnoštek 2,61 kg/46 cm a Terezka 2,68 kg a 47 cm
http://www.modrykonik.cz/album/album.ph … mID=481444