Téma: těhotenská deprese
Zdravím všechny těhulky i čekatelky,
mám na Vás dotaz ohledně těhotenské deprese.Je mi 37 let a 6let jsme se snažili o mimi než se zadařilo.Nyní jsem ve 28tt a od 22tt mě tíží změna mého chování.Člověk se na těhotenství tak těšil až se zadaří a teď mě trápí deprese.Mám strach,že to nezvládnu,na partnera není spolehnutí,před 14dni mi zdělil,že má dluh 40tis. a že nás nezabezpečí.Hlavou se mi honí mašlenky,že už jsem na dítě stará.Mám strach,že vše sama neutáhnu, z porodu,abych nebyla histerická a abych vše po porodu zvládala.Chodím stále do práce,protože ta mě drží nad vodou.Nejhorší jsou pro mě víkendy.Doma mě nic nebaví a ani nemám chuť nic nakupovat pro mimi.Když jsem to řekla mému gynekologovi,tak řekl,že to patří k těhotenství,ale mě se to zdá už nenormální.Proto jsem i sama navštívila psychologa+psychiatra.Ten mi předepsal tablety na depresy,ale nezačala jsem je brát,protože mám strach,abych mimi neublížila.Nevím co dělat.Nesetkala jste se některá s tím?Nedokázala by jste mi některá poradit,abych byla zas veselá jako před těhotenstvím,abych měla chuť zas do života a chmurnýma myšlenkama neubližovala miminku.Všem moc předem děkuji za radu.Kateřina